Рожищенський район: Відбулася сповідь духовенства та вшанування пам’яті митрополита Ніфонта

25 Березня 2018, 13:20
3901

Відбулася сповідь духовенства Рожищенського району, після якої священики молитовно вшанували пам’ять митрополита Ніфонта на його могилі.

У четвер, 22 березня, в Свято-Михайлівському храмі міста Рожище з благословення єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла відбулося соборне богослужіння, на якому священики району приступили до таїнства Покаяння, - йдеться на сайті Рожищенського благочиння. 

Таїнство сповіді  звершив духівник благочиння  священик села Іванівка протоієрей Петро Сковорода.

Після Сповіді було звершено літургію Ранішосвячених Дарів, яку очолив священик селища Дубище протоієрей Михайло Бодак.

Опісля Літургії було відслужено панахиду за спочилим митрополитом Ніфонтом, який помер у цей день минулого року. В цей же день священики району молитовно вшанували  його пам’ять у селі Галина Воля Старовижівського району, де він був похоронений. 

Духовенство на чолі із прес-секретарем Рожищенського благочиння священиком Дмитрієм Теравським відслужили панахиду на могилі спочилого. Під час заупокійної молитви священики помолилися за Владику, його батьків та виховавших його родичів.

Нагадаємо, 22 березня 2017 року, о 4 годині ранку, на 69-му році життя відійшов до Господа Високопреосвященніший митрополит Ніфонт (в миру Василь Андрійович Солодуха), який народився в сім’ї селянина 5 жовтня 1948 року. У дворічному віці майбутній волинський архієрей залишився круглим сиротою, і усе своє доросле життя він захищав знедолених, допомагаючи та підтримуючи тих, хто цього потребує.




1




1

3

Коментарі
27 Березня 2018, 23:03
Ця людина дійсно була від Бога
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024