Не забудьте перевести годинник на літній час

24 Березня 2018, 21:05
3903

Переведення годинників відбудеться сьогодні в ніч проти неділі, 25 березня.

Уже цієї неділі, 25 березня, Україна перейде на літній час. О третій годині ночі потрібно буде перевести стрілки годинників на одну годину вперед. Тобто замість 3:00 стане 4:00 год.

Тим, хто вранці цього дня поспішатиме на роботу чи на транспорт, потрібно врахувати перехід на літній час, який "вкраде" одну годину. Тож багато людей можуть просто запізнитися, - йдеться на сайті ТСН.

Експерти радять перевести механічні годинники увечері суботи, перед сном, аби прокинутися вранці неділі вже за новим часом. Варто додати, що чимало гаджетів - мобільні телефони, планшети, ноутбуки тощо - переходять на літній час автоматично.

В «Укрзалізниці» зазначають, що «відправлення та прибуття поїздів на квитках вказується вже з урахуванням цього переходу. Тому пасажирам, які запланували поїздки на цей вихідний день, а також тим, хто зустрічатиме на вокзалі друзів або гостей, варто бути уважними та вчасно привести у відповідність час свого годинника».

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ: Повідомили, які приміські потяги змінюють розклад руху.

Нагадаємо, в Україні переводять час двічі на рік – в останню неділю березня переходять на літній час, а в останню неділю жовтня – на зимовий. 

У 2011 року була спроба скасувати перехід на літній-зимовий час, але потім це рішення скасували через нарікання жителів Західної України (мовляв, уранці, коли треба йти на роботу, в школу чи дитсадок, ще дуже темно надворі), а також через проведення в Україні футбольного Євро-2012.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024