«Бути людиною»: як рожищани рятують лелек

23 Березня 2018, 20:38
4626

Через морози наприкінці березня – птахам, які щойно повернулися з теплих країв, загрожує холод і голод.

Весна ніби й настала, принаймні календарна, і додому почали повертатися перелітні птахи. Утім, Україна їх зустріла снігом та морозом, що стало загрозою життю пернатих. 

Турбота про лелек викликала справжній бум у соцмережах. Світлини із замерзлими птахами в засніжених полях об’єднали людей по всій країні під одним гаслом – врятувати птахів, які помирають від холоду та голоду. ​

У Рожищі теж не забарилися з допомогою. Активну компанію з порятунку лелек розгорнула волонтерка Наталія Кротюк. Заручившись підтримкою місцевих жителів, шукає місця локацій бузьків та закликає рожищан не бути байдужими й допомогти птахам. Підтримку знайшла й у Рожищенській міській раді в особі міського голови В'ячеслава Поліщука, який пообіцяв допомогти у хорошій справі.

«Вчора, 22 березня, з бійцем АТО Віктором Клімуком об'їхали Рожище в радіусі 10 км. Знайшли лише в Носачевичах чотири лелеки. Їх уже годують місцеві жителі за ініціативи односельця Петра Панасюка. Велика подяка йому та громаді! Солому мають, корм, рибу мають. Фото лелек не вдалося зробити бо вони зранку полетіли до лісу. Водойми навколишніх сіл пусті», - розповідає Наталія Кротюк.

Сьогодні, 23 березня, поблизу залізничного мосту рожищанин Віктор Клімук побачив лелечу зграю.

2
Рожищанин Віктор Клімук побачив лелечу зграю біля залізного мосту в Рожищі
Рожищанин Віктор Клімук побачив лелечу зграю біля залізного мосту в Рожищі

Реакція не забарилася. Наталія Кротюк заручившись підтримкою працівників міської ради на чолі з заступником міського голови Олександром Крушевським та робітниками КП «Дільниця благоустрою» Михайлом та Василем відправилися на допомогу птахам. На жаль, на місці їх не було. Але поки розчищали сніг та стелили солому у небі побачили пару лелек. Отже, праця виявилася не марною.

2

2

2

2

2

2

2

2

3

3

3
Поки розчищали сніг та стелили солому у небі побачили пару лелек. Отже, праця виявилася не марною.
Поки розчищали сніг та стелили солому у небі побачили пару лелек. Отже, праця виявилася не марною.

Наталія Кротюк дякує волонтерам із Луцька Наталії Старко, Тетяні ЛитвинюкОлегу Русіну за привезену рибу, та всім небайдужим, хто долучився до благородної справи. 

«Ми будемо навідуватися на це місце та приносити їжу. Маємо сподівання, що завдяки спільним зусиллям лелеки будуть врятовані від негоди, - каже Наталія. - Неймовірна любов до рідної землі тягне лелек до додому, щоб якнайшвидше зайняти своє гніздо. Це призводить до того, що вони потрапляють у такі несприятливі погодні умови, як сьогодні та наступні кілька днів! Також не забуваймо підгодовувати у ці дні ще й дрібних горобиних птахів: синиць, зеленяків, зябликів, дроздів тощо! Допоможімо разом птахам пережити ці екстремальні для них дні».

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ: Рожищанка закликає мешканців району допомогти лелекам.

 

Коментарі
24 Березня 2018, 00:23
прекрасно! молодці! приємно читати такі новини!
24 Березня 2018, 12:07
Молодці,гарну справу зробили.
24 Березня 2018, 21:06
клас!!!ще не перевелись добрі люди!!!
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024