Порошенко призначив нового голову Волинської ОДА

23 Березня 2018, 18:50
4015

У рамках робочого візиту сьогодні, 23 березня 2018 року, на Волинь прибув Президент України Петро Порошенко.

Зокрема, Глава держави взяв участь у нараді з активом краю та представив нового керівника виконавчої гілки влади області – Олександра Савченка.

Для початку, гарант Конституції назвав основні наслідки гібридної війни на Донбасі та окупацією Криму. Вдався до цифр. Так, за його словами, відбулося значне падіння рівня життя, втрата 3,6 % ВВП Криму та 15% ВВП Донбасу, 80% нафтогазових покладів Чорного моря, захоплено 10% портової інфраструктури, окуповано майже 25% промислового потенціалу країни, закриття ринку Російської федерації, яка складала 34% товарообігу країни… Усе це поєдналося із  газовим зашморгом, в якому перебувала країна, а також втрата 5 млрд доларів, що залишилися в банках на окупованих територіях. Однак найцінніші втрати – людські: 11,5 тис. українців та 2 тис. 831 військовий опинилися під владою Москви, - пише прес-служба Волинської ОДА.

– Україна не мала зберегтися як держава. Це не просто Харківська, Дніпровська, Запорізька, Одеська, Херсонська, Миколаївська народні республіки. Це країна мала бути розколота навпіл. І те, що країна вистояла – наша спільна заслуга. Сильного, патріотичного та відповідального українського народу. Користуючись нагодою, хочу подякувати кожному з Вас, тому що у ці непрості часи країна продемонструвала таке єднання та силу, – зазначив Петро Олексійович.

Разом із тим, Глава держави наголосив на тих реформах, що тривають в Україні: децентралізація, ремонт, відновлення та будівництво доріг, збільшення мінімальної заробітної плати, очищення банківської системи, оновлення сільської медицини, введення безвізового режиму тощо. Окрім того, визначив основні напрямки роботи у найближчому майбутньому.

– Чому я нагадав у яких складних умовах ми починали? Тому що це гарна нагода висловити слова щирої вдячності Володимиру Гунчику, який у дуже  непрості часи зробив надзвичайно корисний кроки, корисну роботу в якості голови облдержадміністрації. І я прошу привітати його роботу оплесками, – сказав Петро Порошенко. – Володимир Гунчик отримав пропозицію перейти на іншу роботу. Новий голова обласної державної адміністрації – Олександр Савченко. Я його знаю уже років 18-ть. Це є професійна, рішуча, патріотична, дуже грамотна і обдарована людина. Зараз він має завдання підтримати всі тенденції, які були започатковані паном Володимиром, але захистити волинський бізнес, забезпечити порядок. Він очолював дуже важливий департамент у Міністерстві. Є генералом-полковником. І заслужено. Не маю жодного сумніву, що ті завдання, які я поставив новому голові обласної державної адміністрації є реальні і спрямовані на покращення добробуту всієї громади, всієї області.Я дуже розраховую на вашу підтримку, –  додав Президент.

Натомість Володимир Петрович подякував Петру Олексійовичу за довіру, а волинянам – за плідну роботу протягом майже чотирьох років та побажав успіхів новопризначеному губернатору.

Олександр Савченко, своєю чергою, зазначив, що знає, що у залі облради нині сидять однодумці, ті, хто вирішив прийти на ниву служіння Україні.

– Я стану для вас своїм, особливо для тих, хто хоче добитися результату. Аби добитися результату, я трохи жорсткуватий, але справедливий, – підкреслив Олександр Ілліч.






 

Коментарі
23 Березня 2018, 21:28
будуть зміни в РДА
23 Березня 2018, 22:04
треба і дуже треба те кодло розігнати яке прийшло на крові людей і так веде себе зухвало
23 Березня 2018, 22:07
дай Боже
23 Березня 2018, 22:11
Приїхав с залитими очіма президент"майдану"!!!
24 Березня 2018, 21:56
Це є професійна, рішуча, патріотична, дуже грамотна і обдарована людина.<br/>Погляньте у його декларацію<br/>https://declarations.com.ua/declaration/nacp_cd94ed1c-ca39-4bff-82b7-e3bd6e37a57d
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024