У Рожищі вшанували добровольців

19 Березня 2018, 21:25
4162

У РД «Просвіта» відбулися урочистості з нагоди Дня українського добровольця.

Захід розпочався презентацією виставки портретів бійців Української добровольчої армії, які написала молода рожищенська мисткиня, голова громадської організації «АРТ Цитрус» Юлія Зенц.

Варто зазначити, що для самих добровольців це було повною, але дуже приємною, несподіванкою. В подальшому портрети Ірини Оніщук з Тристеня, Миколи Дацюка з Мильська, Миколи Габдулхакова з Вітоніжа, Володимира Вінніка з Щурина, Сергія Пікуся з Вічинь та рожищан Сергія Марчука й Миколи Бороди, разом прапором, на якому бійці залишили свої автографи з побажаннями, будуть експонуватися в Рожищенському історико-краєзнавчому музеї.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ: «Будувати якісь довгострокові плани – не виходить. Живем одним днем…», - Ірина Оніщук.

3

3

3

3

По завершенні презентації ведуча Наталія Марценюк запросила присутніх до глядацької зали. Урочисті збори розпочалися Декалогом українського націоналіста.

6
Ведуча Наталія Марценюк
Ведуча Наталія Марценюк

3

5

4

5

5

Організаторка заходу, голова Рожищенського осередку «Національного корпусу» Ірина Ющук, в своїй промові наголосила на важливості українського добровольчого руху та закликала вшанувати пам’ять загиблих добровольців хвилиною мовчання.

4
Голова Рожищенського осередку «Національного корпусу» Ірина Ющук
Голова Рожищенського осередку «Національного корпусу» Ірина Ющук

Очільник Волинського обласного осередку «Національний корпус», ветеран полку «Азов» Андрій Д`яченко, поділився спогадами про перші бої на сході країни та запропонував переглянути відеоролик «Батальйон Азов. Бій за Маріуполь», адже краще один раз побачити ніж сто разів почути. Окрім цього глядачі мали змогу переглянути відео присвячене воїнам добровольцям з нашого району.

Представник районного військового комісаріату майор Микола Рукавічніков, подякував усім добровольцям нашого краю за сміливість та самовідданість та вручив грамоти військового комісара району за особистий внесок у зміцнення обороноздатності держави, мужність та активну життєву позицію. Такою ж грамотою нагороджений Андрій Д`яченко.

Оплесками зустрічали учасники зборів Миколу Габдулхакова – бійця Української добровольчої армії.

«Якщо коротко, то з 2014 року для нас нічого не змінилося, хіба що ми стали досвідченішими та мудрішими. Ми так само продовжуємо боронити свою землю…» - зазначає доброволець та знайомить рожищан зі своїми бойовими побратимами, з якими його пов’язує бойовий досвід, спільні справи, ідеї та велика дружба.

Микола, крім того, що великий патріот своєї землі, ще й талановита, неординарна особистість, його переконання, погляди, реакція на ті чи інші події в державі, виливаються в музичні композиції, тож логічним продовженням промови бійця став перегляд його відео кліпів.

Гармонійно доповнили захід пісенні твори у виконанні вихованки БДТ Мирослави Пашковської (кер. Людмила Семера) та Артема Степанюка – соліста клубу села Іванчиці.

6

4

3

5

4

3

2

2

4

3

3

3

4
Микола Габдулхаков
Микола Габдулхаков

2

2

3

3

5

7

 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024