Переселенці закликають рожищан до порозуміння

29 Лютого 2016, 15:40
1993

Інформація Район.Рожище про відновлення безкоштовного харчування для дітей переселенців та атовців викликала бурхливе обговорення, а подекуди й обурення, з боку наших читачів, корінних рожищан.

Так, рожищанка Людмила пише: «Я, звичайно, перепрошую, але ми і не переселенці, а звичайна сім'я, яка отримує бюджетну зарплату. І нам теж не завжди вистачає тих 5-8 грн., для того, щоб дитя мало із чим йти до школи... Куди нам, місцевим батькам, звернутися, підкажіть, будь-ласка».

Інша місцева мешканка Зінаїда радить: «Зберіть позачергові батьківські збори і складіть протокол. Нехай всі батьки підпишуться під протоколом — і до голови райдержадміністрації. А то, бачте, на сесії районної ради постало питання про придбання спецобладнання для голосування депутатів вартістю більше 100 тисяч. Вже хочуть кнопочками бавитись, як у Верховній Раді. І гроші знайдуться на таке!"

В цілому, судячи з коментарів, які вже не вперше з’являються під публікаціями про внутрішніх переселенців, складається враження про неоднозначне ставлення місцевого населення до ВПО.

Район.Рожище поцікавився у переселенки, голови ГО «Рука допомоги» Світлани Чернобаєвої, що вона думає з цього приводу:

— Дуже образливо, що ми не можемо входити у становище людей і хоча б порадою допомогти. Я завжди казала, що ВПО та сім"ї атовців на даний момент потребують допомоги. Втім, не варто забувати і про малозабезпечених та багатодітних. Давайте будемо допомагати одне одному і триматися разом. Зараз усім нелегко. І саме тому ми маємо допомагати, незалежно від статусу та становища.  Тільки так зможемо пройти всі труднощі разом, — зауважує Світлана.

Директор служби у справах дітей, сім’ї та молоді РДА Олег Шварцкоп, який по роду служби спілкується з родинами переселенців, мобілізованих та малозабезпечених, переконаний, що конфлікту між ВПО та місцевим населенням немає.

— У районі — невелика кількість внутрішньо переміщених осіб.  Частина оселилася у родичів чи знайомих. Тому негативу з боку громади на даний час немає. Звісно, є поодиноки випадки, коли неадекватно реагують на певні дії чи слова переселенців. Але вони некритичні й носять суб’єктивний характер,  — зазначає Олег Юрійович.

Як поінформувала Район.Рожище спеціаліст відділу освіти РДА Ольга Сасовська, у районі проживає 91 дитина з числа переселенців та родин атовців. Бюджет на їх харчування у місяць становить близько 13 300 грн.

Коментарі
05 Березня 2016, 00:39
Между ВПО и Рожищенскими людьми , нет никакого конфликта , даже наоборот хочеться сказать огромное спасибо всем ,что с добром и пониманием приняли переселецев , при этом помогая ,чем могут ! СПАСИБО ВАМ
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром