12 березня: Пориви вітру та тепла, весняна погода

12 Березня 2018, 04:50
2034

Впродовж чотирьох днів утримається плюсова температура, подекуди йтиме дощ.

У понеділок, 12 березня, очікується +7..+10 °C, переважно без опадів, помірний вітер. Завтра: +6..+12 °C, переважно без опадів, туман, слабкий вітер.

Синоптик Наталія Діденко, пише про погоду в Україні на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook: «Уся Європа почне понеділок низьким атмосферним тиском, дощами, сильним вітром, словом, циклонічною погодою. 

Потужна циклонічна система охопить більшість країн. Епіцентр циклонічного впливу - між Лондоном та Берліном. Хоч там буде найнижчий атмосферний тиск, проте потужність опадів. Як видно з прогностичної карти (перша карта) - нерівномірна. На півночі Європи дощ переходитиме у сніг. Також вітер стане візиткою  понеділка. Та й взагалі, весняних процесів цього періоду. 

Україна 12 березня також потрапляє під вплив західної вологої циклонічності. Атмосферні фронти того циклону досягнуть наших західних областей, а також Вінничини, Житомирщини, Одещини та аж ввечері торкнуться Київщини. Пройдуть дощі. 

Вітер буде південного та південно-східного напрямку, помірний, до сильного. Тобто, завтра цілком ймовірні штормові пориви до 15-20 м/с. Друга карта, це сильний вітер. 

Температура найвища – на Заході, до +9+14, на Півдні +5+10 градусів, у Центрі +3+8 градусів, на Сході -1+4 градуси, на Півночі +2+7 градусів. У Києві в понеділок суттєві опади - навряд, хіба що надвечір. Проте у столиці буде вітряно, тому завтра закутуйте горло щільніше.

Найближчої ночі трохи підморожуватиме, вранці не біжіть за маршруткою, буде слизько. Вдень у понеділок до +6, +7 градусів. 13, 14, 15 березня опади перейдуть усією Україною, буде волога погода».

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024