Святкуємо читаючи: у книгозбірні читали Шевченка

10 Березня 2018, 18:30
3696

Перші березневі дні на нашій землі пов’язані з іменем Тараса Григоровича Шевченка, його славою, його духом, його мудрістю, його любов’ю до України. 

Щороку в Рожищенській районній бібліотеці для дітей відзначають  день народження Кобзаря. І цього року заздалегідь в читальному залі бібліотеки оформлено книжково-ілюстративну виставку «Іду до Тараса» та проведено літературну естафету «Тарасові слова і далі світ хвилюють».

«Садок вишневий коло хати, Хрущі над вишнями гудуть, Плугатарі з плугами йдуть, Співають ідучи дівчата», - такими рядками, напередодні дня народження Тараса Шевченка, у бібліотеці розпочалася літературна естафета «Тарасові слова і далі світ хвилюють».

«Діти читали улюблені твори Кобзаря та дізнались чимало цікавого про найвідомішого у світі українця. Дітвора почула маловідомі факти про волинські шляхи Шевченка, зокрема про його праправнучку Євгенію Голуб-Гончаревич, яка проживала у селі Сокіл нашого району.

Та особливо їм сподобалась розповідь про дитячі роки Тараса, яку яскраво та з гумором написав Іван Андрусяк у книжці із серії «Життя видатних дітей». 

Святкуємо читаючи», - пишуть працівники книгозбірні на сторінці в соціальній мережі Facebook.













 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024