Хто впорядкує стихійне сміттєзвалище між Рожищем та Топільним?

25 Лютого 2016, 13:20
2767

Після публікації на Район.Рожище статті  «В Рожищі жильці сперечаються з комунальниками через сміття» у коментарях з'явилося повідомлення про несанкціоноване сміттєзвалище на межі райцентру та села Топільне, де рожищани викидають сміття, аби не платити за це комунальній службі міста.

Ми вирішили з'ясувати, чи така проблема насправді існує і хто відповідальний за її вирішення. Кореспондентка Район.Рожище побувала на місці й стала свідком не надто приємного видовища — купи сміття хаотично розкидані на декількох десятках квадратних метрів землі, буквально на людських городах та поблизу цвинтаря.


Втім, коли ми спробували довідатись, у чиєму підпорядкуванні ця територія, ані заступник міського голови Рожища Віталій Поліщук, ані сільський голова Топільного Руслан Присяжнюк так і не змогли конкретно відповісти на це питання. А якщо точніше — то просто переадресовували одне до іншого.

Втім, новообраний очільник сільради таки зайнявся вирішенням проблеми.

— Наразі підписано договір із центром вивезення сміття КП "Дільниця благоустрою" міста Рожище, укладаємо договори із мешканцями села Топільне. І буквально з середини березня - початку квітня відбуватиметься централізоване вивезення сміття, — поінформував Район.Рожище Руслан Леонтійович. —Для цього депутати сільської ради обійшли свої дільниці та повідомили про це мешканців. Сума, необхідна для оплати даної послуги, становить 10 грн .15 коп. у місяць. Однак на це погоджуються не всі, тому нашим обов’язком є попередити, що тих осіб, які вивозитимуть сміття у місця, не призначені для цього, будуть штрафувати згідно з нормами законодавства, передбаченими екологічною службою України. Також було звернення до керівника СВК ім. Ватутіна Леоніда Бардабуша про надання бульдозера, аби прибрати та зарівняти територію згаданого сміттєзвалища. 

Коли новообраний керівник виконує свою роботу, це похвально! 

Втім, як уже зауважили наші читачі, сміття на сміттєзвалище звозять не лише мешканці Топільного, а й жителі Рожища, які не бажають оплачувати його централізоване вивезення. А за це законом України передбачено чималий штраф! 





Коментарі
25 Лютого 2016, 23:06
Це територія Топільненської сільської ради.
26 Лютого 2016, 17:40
Жителі села Топільно відмовилися від послуг дільниці благоустрою і в кінецевому результаті отримали очікуваний результат. Також стихійний смітник на обїздній дорозі. Надіюсь нова поліція та екологія привчать несвідомих громадян до чистоти та порядку.
27 Лютого 2016, 00:37
Шановний не етично давати такі коментарі під чужим ім'ям.
27 Лютого 2016, 00:40
Гнилий ти чоловік раз не можеш написати коментар під своїм ім'ям
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024