Весна у Рожище прийде з морозом і снігом

28 Лютого 2018, 22:55
5512

Перший день весни не принесе рожищанам очікуваного тепла, а навпаки, поморозить, - прогнозує київський синоптик.

У четвер, 1 березня, у Рожищі та районі очікується вночі -20, вдень -13 °C, без опадів, легкий вітер.

Синоптик Наталія Діденко, пише про погоду в Україні на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook: «1 березня, складна погода із снігом та штормовим вітром передбачається у південній частині України, у більшості центральних областей, на Сході та Півночі. Західні області завтра уникнуть впливу циклону - там або місцями щось трохи політає або взагалі без опадів. Проте саме Захід виявиться нашим полярним центром - вночі до 20, вдень до -12 градусів. 

Надзвичайно контрастно буде на південному сході, Запоріжжя. Донеччина, Приазов'я. Маріуполь, Бердянськ, Генічеськ, Арабатська стрілка , всі, хто поблизу Азова - тримайтеся! Бо тепліше повітря, опади та штормовий вітер можуть спровокувати і шторм, і обледеніння, і сильну ожеледь, і дуже погану видимість. 

На Одещині якраз буде морозно, тому там снігопади та сильний вітер. Взагалі, синоптична ситуація зараз така, що навіть в межах одного регіону батутні метеовідмінності, а що вже казати про всю територію України? 

Головні акценти на 1 березня такі. Морозяка - на Заході. Шторм та ожеледь - на південному сході. Південь, Схід, Центр (окрім Вінниччини) - сильні снігопади. Північ - сніг та сильний вітер. У Києві завтра циклон, аякже. Ми що, не люди?. 

Тому 1-го березня веснянки співаємо обов'язково, але не дуже голосно, щоб ларингіт не причепився. Бо у столиці вночі до -10, але вдень тепла хвиля із сходу так гойднеться, що може підняти температуру дуже суттєво. Тому завтра у Києві вдень буде відчутно тепліше, але із сильним вітром та снігом це буде більше декларативно. Тим більше, що морози поки що не відступлять».

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024