Запитай у юриста: Чи правомірно районна ЛКК відмовила у видачі довідки про потребу дитини-інваліда у домашньому догляді

28 Лютого 2018, 14:45
6876

Район.Рожище спільно з Рожищенським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги надає безкоштовну юридичну консультацію для наших читачів.

Нині кожен з вас може задати запитання юридичного характеру і отримати кваліфіковану відповідь від досвідченого спеціаліста.

Дуже сподіваємося, що наша рубрика допоможе вам знайти правильне рішення в кожній життєвій ситуації.

Всі запитання, які наразі вас цікавлять пишіть в коментарях, або надсилайте нам на електрону адресу - [email protected]

В редакцію Район.Рожище звернулася читачка з таким питанням: «Доброго дня. Звертаюсь з таким питанням: мій син хворіє цукровим діабетом 1-го типу інсулінозалежний з 8-ми років. Зараз йому 15 років. Часті гіпоглікемічні  прояви хвороби - прекома, низький цукор в крові. Відвідує школу. Живемо в селі. Я не працюю, дивлюсь за сином.

Чи правомірно районна ЛКК відмовила в довідці форми 080-1\0 про потребу дитини-інваліда у домашньому догляді на підставі відвідування 9-го класу і що я, коли дитина тільки захворіла не оформила зразу цю довідку. Я зверталась до району письмово - мені відмовлено.  Ні в яких законах та підзаконних актах я не побачила про  садок чи школу. Звертатись до обласного ендокринолога? Буду вдячна за відповідь».

На це питання відповідають юристи із Рожищенського бюро правової допомоги Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Доброго дня! У відповідь на Ваше запитання повідомляємо наступне. Дійсно, законодавчими та підзаконними актами НЕ ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ відвідувати навчальні заклади дитині, яка потребує постійного догляду, як дитина-інвалід, забороняється таке відвідування тільки у випадку якщо не має інших показань для заборони (гострі респіраторні захворювання, інфекційні захворювання тощо). Отже, відмова у видачі довідки у зв’язку з відвідуванням дитиною школи однозначно не є правомірною.

Але, для більш детальної консультації, та для вирішення Вашої проблеми, радимо особисто звернутись у Рожищенське бюро правової допомоги що знаходиться за адресою: м. Рожище, вул. Незалежності, 60 (приміщення міської ради, вхід зі сторони парку). При собі необхідно мати:

- свідоцтво про народження чи паспорт громадянина України Вашого сина;

- усі документи та медичні виписки дитини яка хворіє;

 - обов'язково, якщо Ви вертались письмово, відповідь або медичний висновок на основі якого Вам було відмовлено у видачі даної довідки. 

Коментарі
04 Липня 2018, 16:50
Добрий день. В мене донька в якої синдром Дауна. Лікарі на інвалідність написали діагноз розумова відсталість помірного ступення з системним недоразвітіям мовлення,дизатрія. Чи маю я на оформлення підгрупи А- надбавку по догляду. Дякую.
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром