Рожищан-резервістів відправили на військовий полігон

28 Лютого 2018, 11:55
6497

Днями демобілізовані військовослужбовці Рожища та району відправилися на один з полігонів оперативного командування «Захід» на навчальні збори.

Всі резервісти мають досвід військової служби, при цьому, значне число військовослужбовців запасу воювали в зоні АТО в складі саме 14 ОМБр.

Як повідомив Район.Рожище заступник військового комісара - начальник мобілізаційного відділення Рожищенського РВК Олександр Мяло, на навчальні збори відправилося 11 рожищенців: Сергій Мелінчук (Луків), Микола Дмитрук (Рудка-Козинська), Андрій Поліщук (Топільне), Сергій Жанжик (Іванівка), Віктор Демчук та Микола Наумчук з Рожища, Сергій Сітовський (Немир), Віктор Ладчук, Олександр Шепітько, Віктор Полячук, Валерій Ходомай з села Навіз.

«Особливо хочеться відмітити Миколу Наумчука. Цей чоловік тільки в жовтні 2017 року звільнився зі ЗСУ, де служив 7 років по контракту», - підкреслив військовий.

20-градусні морози, на які припали збори, звісно ж, ускладнюють певні моменти їх проведення: бензопили у військовому таборі не замовкають – обігріву приміщень, харчуванню та медичному обслуговуванню резервістів приділяється особлива увага.

2

Водночас, особовий склад 14 ОМБр зустрічає та супроводжує команди військовослужбовців резерву, які прибувають із військкоматів, проводить перевірку явки команд, розподіл офіцерів, сержантів та солдатів запасу по підрозділах.

«Військовослужбовці оперативного резерву повністю екіпіруються, проходять медичне обстеження, перевдягаються у військові однострої й прибувають у розташування завчасу підготовленого наметового містечка. При цьому, чимало з резервістів їде на збори з чіткою метою – укласти контракт для подальшого проходження служби в цій механізованій бригаді, що успішно й роблять», - зауважує Олександр Мяло.


Протягом проведення зборів, які триватимуть 30 діб, бійці оперативного резерву пройдуть всі етапи військової підготовки, покращать свою фахову та індивідуальну підготовку з урахуванням сучасної специфіки виконання армійськими підрозділами завдань, а також беруть участь у проведенні бойового злагодження в складі свого підрозділу та військової частини (бригадних тактичних навчань) з виконанням бойових стрільб. 

«Зауважу, що резервістам оперативного резерву на час проведення зборів гарантується збереження робочого місця, державне страхування, компенсується середньомісячна зарплатня на підприємстві та виплачується грошова винагорода», - зауважує Олександр Мяло.

Перше шикування з військовослужбовцями оперативного резерву першої черги провів командир 14 ОМБр, наголосивши під час нього, що, прибувши на збори, вони отримують можливість відновити військові навики, навчитися новому, а також кожен матиме час і нагоду обдумати можливість служби за контрактом.

1

Крім того, для отримання грошового забезпечення для кожного з військовослужбовців запасу були оформлені всі необхідні фінансові документи


Окремі військовослужбовці оперативного резерву пройдуть навчання в навчальних центрах, частина з них залишиться в підрозділах, в які були розподілені. Залучені на збори резервісти пройдуть всі етапи військової підготовки, покращать фахову та індивідуальну підготовку з урахуванням сучасної специфіки виконання армійськими підрозділами завдань, а також візьмуть участь у бойовому злагодженні в складі свого підрозділу з виконанням бойових стрільб.

Коментарі
28 Лютого 2018, 16:28
Скажіть будь ласка, чому не йдуть на підготовчі збори ті, які жодного разу ніде не засвітильсь. Ні в АТО, ні на зборах. Патріотів багато. Слава їм і хвала. А де джепатріоти, які так сильно кричать, б'ють себе в груди, під час виконання Гімну України, прикладають руку до серця. Де? Мабуть потрібно звернути увагу на їх. <br/>Яка може бути перепідготовка, якщо вони пройшли пекло війни.
28 Лютого 2018, 16:51
В даній публікації мова йде про військовозобовязаних, які раніше проходили військову службу у військовій частині А1008 та після звільнення зараховані до оперативного резерву першої черги. <br/>Автору статті хочу зауважити, що участь не приймають - участь беруть. Ще мені не зрозуміло визначення &quot;демобілізовані резервісти&quot;-це типу &quot;ихтамнет&quot;, тобто, таких не існує. З виплатами резервістам також повна &quot;Ж&quot;. Ознайомтесь з наказом МОУ №80 від 2007 року. Даний наказ є у вільному доступі в мережі інтернет.
28 Лютого 2018, 19:30
Не треба обманювати військовозобов&quot;язаних. Виплата за 30 днів зборів становить:<br/>1. Офіцерам - від 3171,6 грн. (лейтенант - капітан) до 3524 грн. + Добові від 630 грн до 900 грн. Всього разом: від 3701,6 до 4424 грн.<br/>2. Рядовим (солдатом) - 2643 грн + 360 грн. Всього - 3003 грн.<br/>Так, що н...ти пацанів не потрібно. <br/>Да чуть не забув...про одноразове грошове заохочення - тільки не заводьте мову... бо його протягом 2017 року таким пацанам не виплачувалось. Ну якось так....
28 Лютого 2018, 19:42
Ну правильно сільських хлопців позабирають, а рожищенці хворенькі на всі хвороби хай далі машини ганяють на бляхах і в квадраті зависають))))
01 Березня 2018, 12:01
Інформація щодо виплат була взята із публікації прес-служби бригади, куди були направлені резервісти. І так, вона виявилась далекою від істини. А на рахунок одноразового грошового заохочення - вона виплачується за виконання річної програми зборів тривалістю не менше 30 діб на рік. А якщо я не помиляюсь, то Ви на зборах були у 2016 році протягом 15 діб.
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024