У РД «Просвіта» відбувся тематичний вечір присвячений Героям Небесної сотні

23 Лютого 2018, 10:15
4019

Вшанували подвиг Героїв Небесної сотні в РД «Просвіта».

Тематичним вечором «Як крила янгола, злітаючи назад, Небесна сотня в вирій полетіла» в РД «Просвіта» відзначили подвиг героїв, які чотири роки тому віддали свої життя за право українців гідно жити в своїй вільній, демократичний, соборній державі.

Захід розпочався панахидою за загиблими героями, яку біля пам’ятного фотостенду, відслужив благочинний Рожищенської округи УПЦ КП митрофорний протоієрей Василь Шняк.

3

По завершенні  молитви, до присутніх, з короткими промовами, звернулися В’ячеслав Поліщук – міський голова, Інна Гайворонська – голова РДА та Андрій Музика – голова районної ради.

3

Опісля ведуча Наталія Марценюк запросила усіх пройти до глядацької зали, для перегляду тематичного вечора, що розпочався театралізованою композицією, яка розкривала переживання рідних та близьких, тих героїв, що з дерев’яними щитами творили супротив знавіснілому режиму. 

Особисті трагедії батьків, матерів, дружин, наречених, друзів переконливо  передавали актори народного аматорського театру та учні НВК № 4, режисер в.о. директора РД «Просвіта» Лідія Романюк.

4

4

4

Коли залом полинуло «Ave Maria», у виконанні вокального ансамблю РД «Просвіта», керівник Алла Павлюк, в залі запанувала така тиша, що здавалося глядач забув дихати, адже слухати байдуже цю мелодію, тим більше в такому майстерному виконанні, просто не можливо.

3

Пісенно розкривали героїзм та трагедію лютневих подій на Майдані 2014 солістки будинку культури села Топільне Оксана Пашковська та Оксана Брилевська, вокальне тріо БДТ, керівник Людмила Семера, вокальне тріо РД «Просвіта», дует у складі Лілії Мартинюк та Людмили Семери.

3

2

3

2

Потужним завершальним акордом став виступ народного аматорського  духового оркестру, керівник Валентин Чербаджі, солістка Надія Козій. Мелодія, що лунала підносила до небес та вселяла непоборну віру в добре майбутнє нашою країни.

Завершився захід спільним виконанням державного Гімну.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024