Погода: лютий спитає, чи добре взутий, а марець вкусить за палець

23 Лютого 2018, 09:30
8691

Синоптик прогнозує лютий мороз та сніг.

Лютий остаточно прийняв рішення безальтернативно закріпити свій імідж, присвоєний йому українським народом багато часу тому. Тобто охопити всю Україну лютими морозами. І навздогін – ще й снігом, з нашими червоними щоками та синіми носами.

Про це повідомляє головний синоптик країни Наталія Діденко у своєму метеоблозі. 

А річ ось у чому. Якщо без лірики і народного епосу. В Україну переміщується холодна повітряна маса арктичного походження.

Друга половина тижня відзначиться нічною температурою повітря -10-15 градусів, на заході, півночі, на північному сході, місцями у центральній частині ймовірно до -16-20 градусів.

Денна температура повітря становитиме -6-11 градусів, на півночі Лівобережжя – Чернігівщина, Сумщина, Харківщина – до -12-14 градусів.

У п’ятницю сніг політає у західних областях. На решті території опади будуть млявими, або невеликий сніг, або просто хмарна погода з проясненнями.

У суботу сніг охопить значну частину території України. Тому готуйте санчата, лижі, картонні сідельця, пластикові сучасні коритця і шукайте найближчі гірки чи гори. Все підійде для зимових місцевих олімпіад.

Слід врахувати, що 24 лютого у західних та північних областях очікується посилення вітру. Одягайтеся тепліше.

25 лютого сніг послабне та припиниться. Проте мороз міцно сидітиме на троні. Одягайтеся ще тепліше і не забудьте зайвий раз перевірити стан ваших опалювальних систем. Адже з початку наступного тижня мороз в Україні посилиться ще на кілька градусів. І вже вночі -20 градусів не буде дивиною.

Тобто синоптична тенденція наступного тижня – сильний мороз. У нічні години не лише -20, а й нижче -20 градусів.

Понеділок обіцяє бути без опадів.

У вівторок-середу в Україні знову пройдуть снігопади.

На початку весни, 1-2 березня, мороз ще лютуватиме.

І лише з 3 березня трохи змилосердиться і почне слабшати. Збивати градуси. Проте це прогноз – орієнтовний, і все ще може бути.

У Києві кінець лютого та початок березня очікуються холодними. У столиці температура повітря поступово опускатиметься вночі від -10-14 до -16-20 градусів. А в денні години від -4-7 до -8-12 градусів. Сніг у Києві ймовірний у суботу та 27-28 лютого.

Тому найближчим часом теплющі пледи, пухові ковдри, товсті шапки, величезні пуховики, лижні черевики, затишні теплі кафе та пухнасті коти під боком – у найвищому пріоритеті.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024