Для молоді Рожища провели тренінг за програмою «Активні громадяни» від Британської Ради

14 Лютого 2018, 01:20
3592

Тренінг від Британської Ради з написання міні-проектів за програмою «Активні громадяни» відбувся у Рожищі в приміщенні міськради.

Організатором була ГО «Арт Цитрус» (голова Юлія Каленюк).

«Активні громадяни» – програма Британської Ради для молоді у галузі міжкультурного діалогу і соціального розвитку. Проект стартував у 2009 році та реалізується більше ніж у 40 країнах Близького Сходу, Північної Африки, Європи, Південної та Східної Азії.

Мета проекту полягає у сприянні соціальним змінам і забезпеченні сталого розвитку шляхом створення і розбудови мережі молодих лідерів із залученням молодіжних організацій, які є рушіями реформ у своїх громадах та надання їм знань та навичок, що сприятимуть побудові відносин між людьми на засадах рівності та рівних можливостей, поваги до різноманіття, вміння вести безконфліктний діалог.


Навчання проводили два тренери Захар Ткачук та Ольга Палінчак. Тренінг розпочався з обговорення ідеального міста, у якому хотілося жити, міста з гарними дорогами та інфраструктурою, чистим довкіллям і доглянутими парками, місцями дозвілля і самоосвіти, а головне – з активними громадянами.


«Учасники тренінгу вчилися писати проекти, які стосуються покращення комфорту життя людей в певній громаді, - зауважив учасник тренінгу Віталій Шевченко. – Два дні навчання включали в себе практичні вправи, де ми знаходили позитивні та негативні сторони в житті міста, вишукували проблемні місця та намагалися віднайти шляхи їх вирішення».


«Навчання проходило в інтерактивній формі, з використанням різних методик групової та командної роботи. Кожен з нас мав усвідомити свою особливість, своє «Я», розібратися з «культурним багажем», навчитися будувати діалог з іншими й спробувати розв'язувати конфліктні ситуації, - продовжує Віталій Юрійович. - Як підсумок наша команда напрацювала та презентувала свої проекти соціальної дії, які було розроблено під час тренінгу. А проекти були різні: хтось пропонував створення парку розваг, окультурення міста, обладнання пляжної зони біля річки Стир, посадку ботанічного саду, створення національно-патріотичного осередку для виховання молоді та багато інших цікавих ідей».


Учасницею тренінгу була керівник районного осередку Національний Корпус Ірина Ющук: «Неодноразово бувала на подібних тренінгах та завжди черпала з них корисну інформацію, а тому вирішила не втратити шанс та відвідати захід і в нашому місті, - ділиться враженнями Ірина. - Окрім того багато чула про діяльність Британської ради в Україні та вважаю, що такі хороші ініціативи необхідно підтримувати. Сподобалося саме викладання програми нашими фасилітаторами Захаром та Ольгою. Пояснювали все доступно та весело. Приємно, що до програми долучились зовсім юні містяни. Маю надію, що всі отримані знання, ми використаємо на благо нашого міста. Щиро вдячна ГО Молодіжна платформа, ГО «Арт Цитрус» та міському голові В’ячеславу Поліщуку за сприяння в організації таких тренінгів».



Сам Рожищенський міський голова В’ячеслав Поліщук впевнений, що молодь повинна вчитись виражати свої творчі ідеї та вміти практично втілювати соціальні ініціативи, саме тому вважає, що подібні тренінги є дуже важливими й актуальними.

На завершення візиту учасники програми отримали сертифікати та можливість подавати заявки на гранти від Британської Ради в Україні. При написанні проектів «випускники» програми мають орієнтуватися на пріоритетні напрями: розвиток громад, інклюзія, покращення умов життя в місті та інше.




«Раджу молоді не стояти на місці, а рухатись вперед! В нас є дуже багато можливостей, про які більшість не знають, - зауважує Віталій Шевченко. – Приємно, що в місті стає все більше ініціативної молоді, які прагнуть змінити наше місто на краще. Користуючись нагодою, хочу зауважити, якщо хтось не зміг бути учасником тренінгу, але має ідеї спрямовані на розвиток Рожища, то можуть завжди долучитися».

 

Коментарі
14 Лютого 2018, 08:00
Навчіть молодь несмітити на вулицях
14 Лютого 2018, 09:45
А батьки для чого?
14 Лютого 2018, 10:18
вчитайтесь в мету проекту... нічим не "запахло"?
15 Лютого 2018, 01:22
а от треба було прийти і "понюхати чим запахло". Добре сидіти в квартирі і тільки підгавкувати!!!!
15 Лютого 2018, 14:52
Патріотизм - світле, хороше почуття любові в першу чергу до людей, справжні патріоти не порівняють своїх земляків з собаками.
15 Лютого 2018, 15:05
Бачу добре навчили вести безконфліктний діалог і називати земляків собаками.
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром