Військовим виплачуватимуть компенсації за оренду житла

09 Лютого 2018, 11:35
2233

Верховна Рада України від 8 лютого ухвалила зміни до законодавства, згідно з якими рядові, сержанти та старшини зможуть розраховувати на компенсацію вартості оренди житла, якщо житло їм не надасть військова частина.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на пленарне засідання парламенту 8 лютого.

За відповідний закон (№5027) про внесення змін до ст. 12 закону про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їхніх сімей за основу та в цілому проголосували 230 народних депутатів на пленарному засіданні в четвер.

Згідно з документом, якщо неможливо забезпечити розміщення в казармах і гуртожитках військовослужбовців рядового, сержантського та старшинського складу, які проходять службу за контрактом, військова частина зобов'язана орендувати для них житло або за бажанням військовослужбовців виплачувати грошову компенсацію за оренду житла.

Для військовослужбовців офіцерського складу за відсутності службового житла військова частина зобов'язана його орендувати або виплачувати компенсацію.

Як наголошується в пояснювальній записці до ухваленого закону, згідно з нинішньою редакцією ст. 12 вищевказаного закону, така компенсація передбачена лише для військовослужбовців офіцерського складу та курсантів вищих військових навчальних закладів.

Згідно з пояснювальною запискою, реалізація ухваленого закону потребуватиме додаткових витрат. За попередніми підрахунками, орієнтовна потреба складе більш ніж 786 млн грн.

Тим часом у супровідних документах зазначається, що законодавча ініціатива пройшла узгодження з низкою відомств – зауваження СБУ були враховані, а Міністерства фінансів – ні.

Нагадаємо, в Україні 10 грудня набув чинності закон №2181-VIII про надання житла сім'ям загиблих в АТО.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024