Все з нуля: ФК «Рожище» провів перші тренування

05 Лютого 2018, 20:15
13109

Ще у листопаді минулого року в приміщенні РД «Просвіта» відбулися установчі збори з метою створення Громадської організації «Футбольний клуб».

Для міста та тих, хто багато років присвятив себе цьому виду спорту, це була значуща подія. Адже, футбол для рожищан – одна з найулюбленіших спортивних ігор.

В минулому ця гра збирала на стадіоні велику кількість жителів. Кожної неділі родини разом з дітьми йшли, щоб підтримати місцеву команду, перейнятись спортивним духом.

На жаль, останні роки рожищани бачили занепад цього виду спорту. Професійні гравці йшли грати за команди інших міст. Причина до банальності проста – кожен хоче отримати за гру, хоч якісь кошти.

Тож обговорити створення клубу прийшло чимало фанатів футболу, екс-гравців та тренерів. На зустрічі був і Рожищенський міський голова В’ячеслав Поліщук, який, власне, разом із Олександром Дулюком та Сергієм Мартинюком став ініціатором створення футбольного клубу.

2
Обговорити створення клубу прийшло чимало фанатів футболу, екс-гравців та тренерів
Обговорити створення клубу прийшло чимало фанатів футболу, екс-гравців та тренерів

Спочатку небайдужі до футболу громадяни активно обговорювали сам задум створення футбольного клубу, Статуту та назви. Згодом одноголосно підтримали назву – Футбольний клуб «Рожище», обрали символіку, яку на основі герба міста Рожище розробив німецький професійний дизайнер Марк Солтау.

6
Символіка ФК «Рожище»
Символіка ФК «Рожище»

Відповідно до Статуту клубу, його діяльністю керує Президент, яким став екс-футболіст Володимир Лукашук. Допомагає йому в цьому Правління. Контроль здійснює Наглядова рада та Ревізійна комісія.

Наприкінці січня ФК «Рожище» офіційно зареєстрували, а на футбольному полі спортивної школи «Колос» зібралися футболісти на своє перше тренування.

Журналісти Район.Рожище поспілкувалися з Президентом футбольного клубу «Рожище» Володимиром Лукашуком.

Довідка: Володимир Павлович Лукашук (нар. 18 січня 1978Рожище) — український футболістПівзахисник «Берегвідейка» (Берегово). Виступав, зокрема за «Закарпаття» (Ужгород)«Сокіл» (Золочів)«Кривбас» (Кривий Ріг)«Ниву» (Вінниця)«Спартак» (Суми)«Зорю» (Луганськ)ФК «Львів».

Вихованець ДЮСШ м. Рожище (Волинська область), тренер — Степан Наконечний і дніпропетровського футболу, тренер — Михайло Нападинський (за матеріалами Вікіпедії).

За словами тренера, хлопців до свого клубу запрошували з усього району. Зважаючи на погані погодні умови, прийшло небагато. Але, як стверджує Володимир Лукашук: «У футболі, як і в іншій спортивній грі, не можна зважати на погоду».

«Прикро, що багато років була пауза у рожищенському футболі, - зауважує тренер. - Тому, якщо ми прагнемо змінити цю ситуацію, то маємо наполегливо працювати. Тут має посприяти і влада, і ті, хто хоче повернути колишню славу рожищенського футболу. А гравці мають вчитися та відчувати відповідальність. Зараз половина хлопців просто б’є м’яча. Вони не навчені командній грі. Тут треба починати з самого елементарного. Бо хотіти грати у футбол замало, треба наполегливо працювати.

Я працював у «Волині», у дитячих структурах та з тими кому за 19. Можу сказати, що грати хоче багато хто, але якщо з 500 гравців хоча б четверо-п’ятеро стануть професійними футболістами – це вважається успіхом. Нам для Рожища потрібно зібрати хорошу команду. Раніше футболісти з Луцька, чи Ковеля боялися їхати грати у Рожище, бо знали що тут сильна команда. Тому нам є до чого прагнути».

Аби до весни мати злагоджену команду, тренування в ФК «Рожище» будуть проводити  систематично у вівторок-четвер в спортзалі та раз на тиждень на полі. Планують заявлятися на всілякі Кубки, щоб хлопці відчули що таке командна гра.

«Влада має показати, що вона небайдужа до розвитку спорту в місті, зокрема футболу, - зауважує Володимир. - Приємно, що на сесії міськради затвердили Програму розвитку футболу в місті Рожище на 2018-2019 роки. Плануємо на виділені гроші закупити нормальну форму та м’ячі. Допомагати ФК «Рожище» обіцяють і місцеві підприємці. А як це буде на практиці – побачимо».

Якщо ви бажаєте допомогти ФК «Рожище» та відновити колишню славу футбольного містечка, можете перераховувати кошти на картковий рахунок Приватбанку 5169 3305 1457 3853 (відповідальний за кошти громадської організації Лукашук  Володимир Павлович).



1







1











1






1

 

Коментарі
05 Лютого 2018, 22:53
Успіхів друже і перемог!!!
05 Лютого 2018, 23:20
ти молодець.до цієї справи треба заохочувати
05 Лютого 2018, 23:45
Ти, молодець, звичайно. Але слово Президент для тебе звучить закруто.
06 Лютого 2018, 01:44
Можете перераховувати кошти на картковий рахунок Приватбанку <br/>5169 3305 1457 3853 (відповідальний за кошти громадської організації Лукашук Володимир Павлович)?????<br/> А рахунок ФК «Рожище» можна отримати для перерахування коштів!!!
06 Лютого 2018, 03:36
це і є рахунок го фк рожище тільки в банку хтось повинен поставити підпис
06 Лютого 2018, 08:20
Якщо місцевий бізнес ,а це- Цунамі,Дельта,сир завод ,ЩОМІСЯЧНО будуть від себе виділяти гроші на фк Рожище-то і буде футбол.А якщо це разова фотосесія-то футбол закінчиться тоді,коли всім стане пох і закінчаться гроші.Щоб був футбол,тренеру треба платити мінімум 15 тисяч і мати гроші на виїзди,заявки,форму і м’ячі.Плюс -преміальні для футболістів.Наскільки я пам’ятаю,то вже Міша Сомік пробував щось ліпити і де він зараз?Взуття латає.Простим ентузіазмом ситий не будеш.Будуть гроші-буде футбол.А на фото біля РД Просвіта нема людей які б гарантували б стабільний грошовий фонд команди(((
06 Лютого 2018, 12:17
Знову нашу футбольну команду будуть всі дерти)
06 Лютого 2018, 13:28
Треба з усіх підприємців брати по 5 тис тоді буде футбол довести стадіон до красоти щоб люди приходили на футбол.
06 Лютого 2018, 14:35
Губу закатай 5 тис...
06 Лютого 2018, 15:25
Без фінансування як почнуть так і закінчать форма,внески ...5 тис. Не поможе,
06 Лютого 2018, 16:42
ти джазовий король, там ти себе викладаєш на всі 100, кажуть
07 Лютого 2018, 02:11
Бюджет команди на сезон має складати 100-200тис грн.де взяти такого баблосуя .максимум грати на район.удачі
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024