Дощ зі снігом та сильний вітер: чого очікувати 30 січня

29 Січня 2018, 20:27
4226

Синоптики прогнозують дощ зі снігом та сильний вітер.

У вівторок, 30 січня, в районі та Рожищі передбачається  +4..+2 °C, дощ зі снігом, сильний вітер.

Синоптик Наталія Діденко, пише на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook: «Південна частина Європи - сухо, може, десь щось манюньке капне, тепло, до +8+14 градусів. Північна частина, центр, схід - у циклонах та фронтах. Дощі, мокрий сніг, сильний вітер. Поділилися між собою європейські географічні гранди атмосферними явищами та синоптичною ситуацією. В Україні завтра - дощ та мокрий сніг (карта 1). 

Сильний вітер (карта 2. Рожевий колір - сильний вітер). Температура повітря - висока, вдень +1+6, на Заході та Півдні +3+8 градусів. Навіть вночі переважатимуть «плюси», хіба що на Сході 0-3 градуси морозу. У Києві сьогодні. Щоб ви розуміли, як часом непросто складати прогноз погоди. 

Ось такий малюсінький розрив у хмарах відбувся саме над Києвом (карта 3) і трохи навколо - і вже мій прогноз про хмарну погоду летить, бо у цей розрив тут же пригнало прояснення.

Розігнало повище температуру і засвітило сонцем. Але це - тимчасово все одно. Бо в нас і зараз, і завтра очікується західний, південно-західний перенос повітряних мас, тому вологі сірі хмари з опадами все одно будуть. 

Отже, 30 січня в Києві - дощ та мокрий сніг, увага - сильний вітер, температура вночі до +1, завтра вдень до +4 градусів».

Народний прогноз погоди: Цього дня вшановується пам’ять преподобного Антонія Великого. У минулі часи цей день називали Антон Перезимній – саме 30 січня вважалося серединою зими. Цього дня часто бували відлиги, а вслід за ними наступали сильні морози. Звідси і прикмета, що зимовому теплу вірити не можна: «Перезимник дасть надію, тепло, а потім обдурить — все морозом скрутить». Якщо на Антонія небо заволочувалось хмарами, очікували заметіль.

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024