Рожищани дізналися, як вирощувати павичів та фазанів

10 Лютого 2016, 14:25
2311

Перший семінар проекту обласного центру зайнятості «Зимова агрошкола», який пройшов у Районному центрі зайнятості за адресою: вул. Кондратюка, 3, був присвячений екзотичному птахівництву.

А ділився чималим багаторічним досвідом з рожищанами птахівник та квітникар-аматор Святослав Приходай з смт. Дубище.

Присутні на семінарі, переважно безробітні мешканці райцентру та району, змогли дізнатися чимало корисного та цікавого про екзотичне птахівництво.

Зі слів Святослава Володимировича, котрий має на власній фермі як звичайних індійських, так і білих королівських та чорно-білих павичів, вирощування цих птиць – справа недешева та непроста. Так, один павич коштує в межах 1,5-2 тис. грн.,  у кладці – 5-7 яєць, а годування нічим практично не відрізняється від годування для індика (цибулька молоденька, яйце, сир).

Ті ж, хто планує розводити фазанів, повинні пам'ятати, що для цієї птиці характерне тільки вольєрне утримання — через розвинуті природні інстинкти.

Насамкінець семінару заступник начальника відділу РЦЗ Валентина Трачук подякувала лектору та поінформувала учасників семінару про наступні заняття в рамках «Зимової агрошколи».

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024