Куди рожищанам подіти новорічні ялинки після свят

24 Січня 2018, 09:15
4476

Рожищан закликають не викидати на смітники ялинки, а приносити до магазину «Фаворит».

Після закінчення зимових свят більшість краян, які полюбляють оздоблювати оселю натуральними лісовими красунями, викидають дерева, з яких починає осипатися хвоя на сміттєзвалища, а в цьому році – вперше  можуть не турбуватися куди їх віднести, саме про це йдеться на сторінці Рожищенської міської ради в соціальній мережі Facebook.

«Наприкінці січня на вулицях міст з’являється величезна кількість пожовклих обсипаних ялинок. Люди кидають їх поруч зі сміттєвими контейнерами, а часто й просто біля під’їзду. Натомість, власник магазину «Фаворит», що поблизу АЗС «Аветра» (м. Рожище, вул. 1 Травня) просить звозити використані новорічні деревця до приміщення магазину, - йдеться в повідомленні. - Нагадаємо, дерева, у тому числі новорічні ялинки та сосни, заборонено викидати до загальних сміттєвих контейнерів. За це передбачено штраф».

Яка користь із сухого лісового дерева?

Ті мешканці нашого краю, які економлять природний газ, відправляють свої дерева у домашній «крематорій», бо переконані, що в наш непростий час потрібно бути практичними.

«Якщо у вас власний будинок, то тут є куди подіти ялинку. Звичайно, тепла з ялинки вистачить ненадовго, але щоразу розтоплюю нею грубку. Деревина, яка підсохла, горить добре. Дрібні тріски можна використати в якості мульчі для плодових дерев. Розумному господарю ніколи не прийде в голову нераціонально позбутися того, що може пригодитись», – запевняє Віталій з Рожища.

Утім знищити залишки колишньої краси ялинки найпростіше. Більш творчо налаштовані особистості роблять із них оригінальні композиції, прикраси, вироби хенд-мейду. Ялинковими ж голками наповнюють декоративні подушки, обклеюють інші натуральні креативні авторські вироби, роблять хвойні ванни.

Але якщо ви таки вирішили позбутися новорічної красуні, то не викидайте під під'їзди та контейнери, а віднесіть до магазину «Фаворит».

Коментарі
24 Січня 2018, 12:35
Нинче дорого дрова
24 Січня 2018, 18:15
Треба? прийди забери!
24 Січня 2018, 21:24
оригінальні композиції, прикраси, вироби хенд-мейду,Де можна ознайомитися?.
24 Січня 2018, 21:51
Хто пише такі безглузді статті? <br/>Спочатку написали про магазин фаворит. Потім якийсь віталій розказує як добре вони горять. Хто це такий? <br/>- Власник фавориту? А він не обалдів, що всі йому везтимуть через все місто ялинку щоб він палив. <br/>Перехожий Віталік на вулиці? До чого його коментар тут.<br/>Про хенд мейд нема що і сказати.<br/>Просто пишіть конкретно хто, що, коли і де.
25 Січня 2018, 00:28
Зробіть будь-ласка статтю, тут є доволі цікава інформація по районній раді. http://dropmefiles.com/N7Oph
25 Січня 2018, 01:07
На твердопаливних котлах. Викидають хіба пятиітажкі. То хай хазяїн фаворита пройдеться по квартирах поколядує і заробить на халявні кіловати в котлі
26 Січня 2018, 00:34
Я так зрозумів, далеко вам до європи, вам легше викинути її при дорозі, а ніж занести на утилізацію...яка різниця що він з ними буде робити, ну точно не викине повторно..
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024