Рожище: Священики колядували для працівників державних установ

18 Січня 2018, 17:22
4933

 

Різдвяні  свята  несуть із собою святковий настрій та духовне піднесення, яке спонукає людей бути добрішими і  кращими.

Споконвіку існував у нашому народі гарний звичай бажати один одному   щастя, здоров'я, многіх літ і всяких статків у хаті і родині.

Вже по  Святій Вечері українці починали ходити по хатах, піснями  віншували господарів та їхніх дітей і  бажали їм злагоду й достаток.

Першими оповісниками народження Христа в різдвяних обрядах у давнину були діти, які обходили ватагою багаті й бідні оселі, співаючи колядки та щедрівки. І в кожній хаті  світлішало, людям ставало легше на душі. Колядників чекали з нетерпінням, вважалося, чим більше дітей завітає до хати, тим щедрішим для її господарів буде новий рік. Колись кожна українська родина вважала  за честь, що колядники їх не обминули і прийшли привітати з Різдвом.

У величні Різдвяні дні до Рожищенської міської ради з радісною звісткою про народження Сина Божого завітали учні недільної школи храму святого великомученика Дмитрія Солунського та учасники співочого клубу «Надвечір'я».

2
Учні недільної школи храму святого великомученика Дмитрія Солунського
Учні недільної школи храму святого великомученика Дмитрія Солунського

2
Співочий клуб «Надвечір'я»
Співочий клуб «Надвечір'я»

Чудові вітання для працівників міськради та міського голови В’ячеслава Поліщука линули від благочинного району протоієрея Петра Іваничка та хору священиків Рожищенського благочиння під керуванням протоієрея Сергія Савієвського, - йдеться на офіційному сайті Рожищенської міської ради.

6

Отець благочинний бажав усім щасливого Нового року, Божої милості та миру в нашій країні, а хор священиків співав колядки та віншував присутніх зі святом.

Також священики побували у Рожищенській РДА, районній раді, відділу поліції, пенсійному фонді, Рожищенському відділенні Луцької ОДПІ, райспоживспілці, Дитячому розподільчому притулку, суді та лікарні. 


1

2

2

2

 

Коментарі
18 Січня 2018, 21:12
спаси вас господи батюшки не можна без сліз слухати ваші піснеспіви
18 Січня 2018, 22:09
ви всі гарно і віддано служите Богу і маєте гарні голоси,ну ніколи неміг подумати що у такого зовсім худесенького священника Дмитра Теравського(якщо непомиляюся прізвищем,якщо помиляюся,то простіть)такий глибокий і насичений бас .Браво.
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024