Рожище: Центр зайнятості прозвітував про роботу в 2017 році

16 Січня 2018, 13:24
6149

З метою підвищення якості та ефективності послуг, що надаються Державною службою зайнятості з 9 листопада 2017 року почала повноцінно функціонувати Рожищенська районна філія Волинського обласного центру зайнятості.

Працівники, які раніше виконували адміністративно – господарські функції тепер виконують функції по наданню послуг клієнтам: шукачам роботи надають сервісну підтримку сприяння зайнятості та розвитку кар’єри, а роботодавцям – якісний добір працівників.

Реорганізація служби зайнятості супроводжується запровадженням в роботі сучасних інформаційних технологій. Зокрема, для презентації шукачів роботи застосовуються відеорезюме; запроваджено дистанційне спілкування з роботодавцями за допомогою скап-співбесіди та відеорев’ю вакансій ( презентації роботодавців та вакансій).

Пошукачі роботи отримали можливість дистанційного навчання та навчання он-лайн за допомогою освітнього проекту PROMETHEUS та реалізації соціального проекту з вивчення англійської мови на базі он-лайн платформи “Lingva. Skills”.

За допомогою «Електронної черги» кожен може самостійно, не витрачаючи зайвого часу, записатися на індивідуальний прийом до фахівця через мережу Інтернет.

З метою популяризації вакансії, наглядної демонстрації приміщення, умов праці, робочого місця та обладнання, на якому потрібно працювати на цьому підприємстві створюються фото вакансії та презентації підприємств.

Для сприяння молоді у працевлаштуванні на перше робоче місце формується банк резюме та відео-резюме студентів випускних курсів Рожищенського коледжу Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім.. С.З.Гжицького .

Застосування цих та інших форм роботи є додатковим імпульсом у досягненні позитивної динаміки результатів роботи служби зайнятості.

Протягом 2017 року за сприяння районної служби зайнятості працевлаштовано 1039 осіб, що на 5,5% більше ніж у 2016 році. З метою самозайнятості 5 осіб виявили бажання провадити підприємницьку діяльність та отримали виплату допомоги по безробіттю одноразово для започаткування власної справи. Проходили професійне навчання 190 громадян, а рівень працевлаштування після проходження професійного навчання становить 99%.

Участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру брали 473 безробітних громадян. І як результат - 83% громадян, які взяли участь у таких роботах працевлаштовані на постійні робочі місця. Шляхом компенсації єдиного соціального внеску роботодавцям працевлаштовано 29 безробітних громадян

У 2016 році зросла кількість роботодавців, які співпрацювали зі службою зайнятості до 80,4% із загальної кількості роботодавців, які використовують найману працю, а кількість вакансій збільшилася на 10% і становила 1011 одиниць.

Районною філією здійснюється висвітлення актуальних питань зайнятості та інформації про вільні робочі місця в ЗМІ, веб-сайтах Рожищенської районної державної адміністрації та Волинського обласного центру зайнятості.

Відеорезюме та інформаційні повідомлення розміщуються на сторінці Рожищенської районної філії Волинького обласного центру зайнятості, яка створена в соціальній мережі ФЕЙСБУК та каналі у мережі YouTube.

Рожищенська районна філія Волинського обласного центру зайнятості

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром