Синоптик розповіла, яку погоду очікувати впродовж тижня

14 Січня 2018, 21:40
12450

Синоптики прогнозують морозну погоду.

У понеділок, 15 січня, в районі та Рожищі передбачається  -6..-4 °C, без опадів, слабкий вітер. 

Синоптик Наталія Діденко, пише на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook: «15 січня. Невеликий сніжок завтра в Україні може пролітати практично скрізь, де йому заманеться. Проте ось на Запоріжжі, в Донецькій області та навколо Дніпра-міста сніг може вальнути сильніший. Ніч найближча буде морозною, -9-14 градусів, вдень у понеділок також кутайте носи, -4-9 також непогане свідчення справжньої зими. 

16 січня така погода ще побуде. А ось з 17-го січня температура поповзе вгору, відчутно потепліє, але побільшає снігу, мокрого снігу та сильного вітру. 

Словом, тиждень буде строкатим, нестійким. Тому прислухайтеся не лише до прогнозів погоди, а й до своїх організмів. Голови і кістки може покрутити) Попередньо, Водохреще буде теплим, але вологим та вітряним. У Києві поки морозно, з 17 січня у столиці потепліє».

Народний прогноз погоди: 15 січня вшановується пам’ять святителя Сильвестра Римського, преподобного Сильвестра Печерського і Серафима Саровського. У минулі часи цього дня було Куряче свято.

15 січня чистили курятники і окурювали їх смолою з оманом. Сині вечірні хмари цього дня передвіщали зміну погоди. Спостерігали також за місяцем: якщо його роги гострі та яскраві, слід чекати вітру.

У народі говорили: «Січень гонить хурделицю за сім верст» – цей місяць хоча і холодний, але відносно спокійний.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024