Віряни храму Різдва Пресвятої Богородиці відзначили Обрізання Господнє

14 Січня 2018, 21:15
3633

Парафіяни храму Різдва Пресвятої Богородиці УПЦ КП моливно відзначили велике православне свято Найменування, або Обрізання Господнє.

Відомо, що старозавітне обрізання було прообразом християнського хрещення. Пресвята Богородиця Марія і її обручник Йосиф, на восьмий день після народження Сина божого, принесли немовля до храму для обрізання і там разом з нареченням імені — Ісус (Спаситель) — здійснили цей обряд.

4

Віддали шану Василію Великому – архієпископу Кесарії Кападокійської, вселенському вчителю Церкви, аскету, богослову і вченому та просили у Бога благословення на наступний рік, адже за старим літочисленням перший день нового року випадає на 14 січня.

2

2

По завершенні Божественної Літургії, коли щирі молитви змінилися щедрівками, а голоси вірян пісенно злилися з чистими голосами учасників церковного хору, настоятель храму отець Василь, привітав усіх присутніх у храмі зі святами.

3

2

2

Священик побажав усім жити в любові й злагоді, милосерді та щедрості, відкрити свої серця до новонародженого Ісуса, щоб він завжди перебував у серці кожного, щоб надію мали лише на Бога, щоб цей рік насамперед приніс мир нашому народу, нашій державі, щоб справджувалися мрії, надії та сподівання.

4

3

2

3

2

У свою чергу віряни привітали настоятеля зі святом та Днем Ангела, побажавши здоров’я, добробуту та постійного заступництва святого Василія Великого.

3

2

2

Коментарі
15 Січня 2018, 10:46
З новим роком
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024