У Рожищенському районі знову крадуть ліс

08 Січня 2018, 00:25
7402

Крадії тікаючи від лісників, навіть бензопилу викинули.

У п'ятницю, 5 січня, працівники груп оперативного реагування лісогосподарських підприємств обласного управління виявляють крадіжку дерев.

Про це повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ. 

«Зокрема, випадок мав місце в лісових масивах Рожищенського лісництва. Працівники мобільної групи державного підприємства «Ківерцівське лісове господарство» під час патрулювання почули звук бензопили і одразу зробили висновок, що в лісі хтось господарює у незаконний спосіб. Адже, зважаючи на те, що надворі вже сутеніло, штатні працівники на той час не проводили ніяких лісогосподарських робіт, - йдеться у повідомленні. - Й справді, підійшовши ближче, лісоохоронці помітили спилені дуби. А незабаром їм вдалося угледіти й кількох чоловіків, які як тільки побачили лісівників, кинулися навтьоки, навіть викинули на ходу бензопилу. Працівники лісової охорони розпочали переслідувальні дії і швидко знайшли чоловіка й підводу з конем, котрі переховувалися неподалік у хащах».

Щоправда, за інформацією лісівників, чоловік наполягав на тому, що, він із Колок аж у цю місцевість (масив між селами Крижівка і Луків) приїхав лише для того, щоб назбирати гілячок, втім лісоохоронці сумнівалися в його словах. Адже на місці спилених дерев було добре помітно свіжі сліди від взуття людей, коней та підводи.

Незабаром на виклик лісівників прибули й працівники Рожищенського районного відділу Нацполіції. Вони відкрили кримінальну справу по даному факту, оскільки сума завданих збитків тягне на кримінальну відповідальність.

Коментарі
08 Січня 2018, 21:22
Несмішіть нас цими злодіянями. Крадуть кожен день в лісі. Елементарно... Заходьте в лісгосп- визнайте де ідуть вирубкі (законні)-і будите все і про всіх знати!
09 Січня 2018, 08:46
Крали,крадуть і будуть красти,газом хати не напалиш.Усіх не спіймаєш..))
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024