4 січня: яку погоду очікувати рожищанам

03 Січня 2018, 16:00
1905

Синоптики прогнозують теплу, але дощову погоду.

У четвер, 4 січня,  в Рожищі та районі очікується плюс 4–2 °C. З ранку до самого вечора у Рожищі небо буде вкрите хмарами. Вночі очікується дрібний дощ зі снігом, якому вранці на зміну прийде дрібний дощ. У другій половині дня опадів не передбачається.

Синоптик Наталія Діденко, пише на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook: «4 січня над Україною мотилятимуться фронти оклюзії (див. карту). Фронти оклюзії - це об"єднані теплий та холодний фронти. Таке поєднання відбувається тому, що холодний фронт переміщується швидше від теплого і доганяє останній спочатку у вершині, потім - по всій траєкторії. Так ось, завтра завдяки фронтам оклюзії в Україні переважатиме волога погода. 

Пройдуть періодичні дощі, місцями з мокрим снігом. Температура повітря найближчої ночі 0+4 градуси, у Харкові, Луганську, Донецьку та в Карпатах 0-3 градуси морозу. Вдень у четвер буде противно, сиро, мокро та холодно, хоча й температура повітря становитиме +2+5 градусів. Тому одягайтеся легко, але тепло».

Народний прогноз погоди: 4 січня відзначається день Анастасії Путорозрішниці. До цієї святої звертались у молитвах для легкого протікання вагітності та пологів. Цього дня, з молитвою до святої, жінки вишивали рушник, який мав допомогти благополучно народити. У народі примітили, яким буде день на Анастасію, таким буде і жовтень. Наші пращури спостерігали за хмарами, якщо вони пливли проти вітру, то очікували снігопаду.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024