Нямки від Ніни та Улянки: юні рожищанки влаштували вдома «Пекельну кухню»

31 Грудня 2017, 08:30
Ніна та Улянка Глинюки 5950
Ніна та Улянка Глинюки

«Кулінарами не народжуються, ними стають», - так вважають дві сестрички з Рожища, які понад рік ведуть свій кулінарний блог на YouTube.

П’ятнадцятирічна Ніна та дванадцятирічна Улянка народилися в Рожищі, у родині Глинюків, де понад усе шанують Бога та проповідують любов до ближнього.

Змалечку дівчатка спостерігали, як мама Оксана вправно господарює на кухні: смажить, тушкує, варить та випікає. До слова, жінку, яка працює в Рожищенській бібліотеці для дітей, в райцентрі знають усі.

1
Наставниця волонтерського об'єднання «Територія дії» Оксана Глинюк разом із дітками ліпить макарони для АТОвців
Наставниця волонтерського об'єднання «Територія дії» Оксана Глинюк разом із дітками ліпить макарони для АТОвців

Вона, засновниця та натхненниця волонтерського об'єднання «Територія дії», згуртувала та об’єднала навколо себе тих, кому небайдужа країна та Герої, які боронять її кордони. Учасники об'єднання разом з Оксаною Глинюк неодноразово випікали та розмальовували печиво для бійців АТО. Робили для військовослужбовців домашні макарони й кекси та відправляти їх на Схід.

Також читайте: Рожищенська сім'я поділилася «рецептом» щасливого подружнього життя.

Звісно, Ніна та Уляна, захопленні своєю матусею вирішили не гаяти даремно часу, а спробувати свої сили в кулінарній справі.

3
Ніна та Улянка Глинюки
Ніна та Улянка Глинюки

«Перші спроби були, звісно, коли мами не було вдома, - посміхаючись розповідають дівчатка. – Перечитали мамині записники з рецептами, книжку Дарії Цвек, дослідили в Інтернеті форум «Мука», запаслися інгредієнтами та зробили сирні вафлі».

Перші кулінарні шедеври мама схвально оцінила та навіть заохочувала, аби дівчатка й надалі пробували себе в ролі кухарів. Підбадьорені словами неньки, сестрички почали все більше часу проводити на кухні. Згодом прийшло розуміння, що свої страви треба не тільки куштувати, а й ділитися рецептами та досвітом з усіма. Вирішили записувати процес готування на відео: Ніна була в ролі кухаря, а Улянка – оператора.

3
Ніна та Улянка Глинюки
Ніна та Улянка Глинюки

З часом до хорошої справи долучився брат Олесь, який знімав та монтував відео, а на YouTube з’явився кулінарний канал «Нямки від Ніни та Улянки».

«Саме приготування не займає багато часу, головне визначитися, що тобі сьогодні хочеться зробити, а от щоб змонтувати відео, треба трохи посидіти, - зауважує Ніна. – Раніше ми знімали по 5-6 відео в місяць, тепер виходить трішки рідше».

Скільки на рахунку зроблених страв, дівчатка вже не мають ліку. Кажуть, приємно, коли люди підписуються на їх канал та підбадьорюють своїми коментарями. Найбільше переглядів, а це понад 6 тис, здобули «Мариновані шампіньйони». А скільки то часу треба було затратити на приготування меду з кульбаби.

«На одну порцію йде 400 квіток кульбаби, - каже Уляна. – Звісно, на нашу сім’ю, яка складається з семи осіб, однієї порції замало. Тому робили відразу чотири. Тож, довелося назбирати 1600 квіток. Ми тоді ще жартували, що лише біля нашого будинку кульбаби не ростуть».

Цікаво, що у сім’ї Глинюків готувати уміють всі. Але у кожного є свої секрети та улюблені страви. От, наприклад, у приготуванні домашнього майонезу ніхто не буде змагатися з головою сім’ї Русланом. А старший брат Данило випікає смачні торти та ще й прикрасити вміє так, наче в дорогому ресторані. 

2
Ніна Глинюк
Ніна Глинюк

Мрія у дівчаток одна, спільна – відкрити у Рожищі маленьке дитяче кафе. Адже дійсно, серед великої кількості дорослих закладів харчування, немає окремих для найголовніших мешканців райцентру – юних рожищенців.

Дуже сподіваємося, що «Нямки від Ніни та Улянки» матимуть продовження не тільки в Інтернеті. А сьогодні представляємо вам кілька смачних рецептів.

Підписуйтеся на канал Ніни та Уляни, або ж щонеділі заходьте на Район.Рожище!

Готуймо разом: сьогодні у меню «Курячі рулетики з картоплею», салат «Анастасія» та «Бублики з тертого тіста з сиром».

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024