Нямки від Ніни та Улянки: юні рожищанки влаштували вдома «Пекельну кухню»
«Кулінарами не народжуються, ними стають», - так вважають дві сестрички з Рожища, які понад рік ведуть свій кулінарний блог на YouTube.
П’ятнадцятирічна Ніна та дванадцятирічна Улянка народилися в Рожищі, у родині Глинюків, де понад усе шанують Бога та проповідують любов до ближнього.
Змалечку дівчатка спостерігали, як мама Оксана вправно господарює на кухні: смажить, тушкує, варить та випікає. До слова, жінку, яка працює в Рожищенській бібліотеці для дітей, в райцентрі знають усі.
Вона, засновниця та натхненниця волонтерського об'єднання «Територія дії», згуртувала та об’єднала навколо себе тих, кому небайдужа країна та Герої, які боронять її кордони. Учасники об'єднання разом з Оксаною Глинюк неодноразово випікали та розмальовували печиво для бійців АТО. Робили для військовослужбовців домашні макарони й кекси та відправляти їх на Схід.
Також читайте: Рожищенська сім'я поділилася «рецептом» щасливого подружнього життя.
Звісно, Ніна та Уляна, захопленні своєю матусею вирішили не гаяти даремно часу, а спробувати свої сили в кулінарній справі.
«Перші спроби були, звісно, коли мами не було вдома, - посміхаючись розповідають дівчатка. – Перечитали мамині записники з рецептами, книжку Дарії Цвек, дослідили в Інтернеті форум «Мука», запаслися інгредієнтами та зробили сирні вафлі».
Перші кулінарні шедеври мама схвально оцінила та навіть заохочувала, аби дівчатка й надалі пробували себе в ролі кухарів. Підбадьорені словами неньки, сестрички почали все більше часу проводити на кухні. Згодом прийшло розуміння, що свої страви треба не тільки куштувати, а й ділитися рецептами та досвітом з усіма. Вирішили записувати процес готування на відео: Ніна була в ролі кухаря, а Улянка – оператора.
З часом до хорошої справи долучився брат Олесь, який знімав та монтував відео, а на YouTube з’явився кулінарний канал «Нямки від Ніни та Улянки».
«Саме приготування не займає багато часу, головне визначитися, що тобі сьогодні хочеться зробити, а от щоб змонтувати відео, треба трохи посидіти, - зауважує Ніна. – Раніше ми знімали по 5-6 відео в місяць, тепер виходить трішки рідше».
Скільки на рахунку зроблених страв, дівчатка вже не мають ліку. Кажуть, приємно, коли люди підписуються на їх канал та підбадьорюють своїми коментарями. Найбільше переглядів, а це понад 6 тис, здобули «Мариновані шампіньйони». А скільки то часу треба було затратити на приготування меду з кульбаби.
«На одну порцію йде 400 квіток кульбаби, - каже Уляна. – Звісно, на нашу сім’ю, яка складається з семи осіб, однієї порції замало. Тому робили відразу чотири. Тож, довелося назбирати 1600 квіток. Ми тоді ще жартували, що лише біля нашого будинку кульбаби не ростуть».
Цікаво, що у сім’ї Глинюків готувати уміють всі. Але у кожного є свої секрети та улюблені страви. От, наприклад, у приготуванні домашнього майонезу ніхто не буде змагатися з головою сім’ї Русланом. А старший брат Данило випікає смачні торти та ще й прикрасити вміє так, наче в дорогому ресторані.
Мрія у дівчаток одна, спільна – відкрити у Рожищі маленьке дитяче кафе. Адже дійсно, серед великої кількості дорослих закладів харчування, немає окремих для найголовніших мешканців райцентру – юних рожищенців.
Дуже сподіваємося, що «Нямки від Ніни та Улянки» матимуть продовження не тільки в Інтернеті. А сьогодні представляємо вам кілька смачних рецептів.
Підписуйтеся на канал Ніни та Уляни, або ж щонеділі заходьте на Район.Рожище!
Готуймо разом: сьогодні у меню «Курячі рулетики з картоплею», салат «Анастасія» та «Бублики з тертого тіста з сиром».
-
Сьогодні
-
Завтра
-
Незабаром