У районі 48 сімей переселенців отримують щомісячну адресну допомогу

31 Січня 2016, 18:00
1539

На нещодавній апаратній нараді в голови РДА начальник Управління соціального захисту населення Ярослав Фандич прозвітував про ситуацію з соціальним захистом внутрішньо переміщених осіб.

Так, станом на 25.01.2016 року в управлінні зареєстровано 95 громадян, які приїхали з АР Крим, Донецької та Луганської областей, серед них: 27осіб працездатного віку, 47 пенсіонерів, 4 інваліди, 17 дітей віком до 18 років. В основному ці сім’ї проживають у своїх близьких та знайомих.

Кількість громадян, які приїхали зі Сходу країни до нашого району набагато більша, адже не всі реєструються в управлінні. Стають на облік в основному ті, кому необхідна певна допомога: в отриманні пенсій, соціальних виплат, або влаштування дітей до дитсадків чи шкіл.

Переміщені сім’ї отримують такі види соціальних допомог: 8 сімей отримують виплати при народженні дитини; 3 cім’ї – виплати інвалідам з дитинства; 1 сім’я – виплати із надання послуг інваліду І групи.

Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України «Про надання щомісячної адресної допомоги особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, для покриття витрат на проживання, у тому числі на оплату житлово-комунальних послуг» № 505 від 01.10.2014 р. (дата набрання чинності 07.10.2014 р.), державна допомога здійснюється шляхом надання щомісячної адресної допомоги.

На допомогу можуть розраховувати громадяни, які постійно проживають на території України і переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО, а також стоять на обліку в управлінні соціального захисту населення.

Максимальний строк виплат – не більше ніж шість місяців. Грошова допомога виплачується одному з  членів сім’ї за умови надання письмової згоди довільної форми про виплату грошової допомоги цій особі від інших членів сім’ї (далі – уповноважений представник сім’ї) у таких розмірах:

- для непрацездатних осіб (пенсіонери, інваліди, діти) – 884 гривні на одну особу (члена сім’ї);

- для працездатних осіб – 442 гривні на одну особу (члена сім’ї).

Загальна сума допомоги на сім’ю розраховується як сума розмірів допомоги на кожного члена сім’ї та не може перевищувати 2 400 гривень.

На обліку в управлінні перебуває 48 сімей, яким призначена щомісячна адресна допомога.

У 2015 році загальна сума виплат такої допомоги становила 522,4 тис.грн. Нарахування  щомісячної адресної допомоги в січні 2016 року складає 40,2 тис.грн. На даний час заборгованості  по виплаті немає.

Двоє громадян звернулись до управління соціального захисту населення за отриманням ортопедичного взуття.

16 дітей із сімей вимушених переселенців відвідує загальноосвітні навчальні заклади ( АР Крим – 1 дитина, Донецька обл. – 14 дітей, Луганська обл. – 1 дитина) та 1 – дошкільний навчальний заклад. Працевлаштовано одного педагогічного працівника з Донецької області.

Почитати ще:

«Нас уже за циганів приймають» – рожищенська переселенка Світлана Чернобаєва.

Рожищан просять допомогти переселенці з двома малими дітьми

Для переселенців району облаштували 5 житлових приміщень

Для дітей переселенців району планують виділити кошти на харчування

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024