Звіт депутата: Василь Столяр розповів, що зробив протягом року

26 Грудня 2017, 16:30
6201

Василь Столяр, депутат Волинської обласної ради від Рожища прозвітував про депутатську діяльність за період із листопада 2016 року по листопад 2017 року. 

Про це йдеться на сторінці Волинської обласної ради. Звіт подаємо без змін.

*****

У відповідності до ст. 16 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» інформую про свою депутатську діяльність за звітний період.

Загальні відомості

Столяр Василь Андрійович, 1962 року народження, обраний депутатом Волинської обласної ради на виборчому окрузі № 35 (м. Рожище) від Волинської обласної організації «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина». Після обрання депутатом Волинської обласної ради увійшов до складу фракції «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина».

З грудня 2015 року – голова постійної комісії обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів. З квітня 2016 – голова фракції ВО "Батьківщина" в обласній раді. З лютого 2017 року – директор КП "Волиньприродресурс" Волинської обласної ради.

Протягом зазначеного терміну сумлінно й добросовісно виконував обов’язки депутата, голови постійної комісії з питань екології, раціонального використання природних ресурсів та голови фракції ВО "Батьківщина", що вимагало від мене повної віддачі умовно вільного часу і сил. Свою роботу як депутат обласної ради я спрямовував по двох напрямках.

Перший напрямок – це робота в постійній комісії обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів, яку я очолюю, та участь у сесійних засіданнях обласної ради. Другий напрямок – це робота з виборцями по виборчому округу № 35 (м. Рожище), де я був обраний депутатом.

Робота в комісії і сесіях

За звітний період взяв участь у роботі усіх пленарних засідань сімох сесій. Протягом цього періоду Волинською обласною радою прийнято 366 рішень – від прийняття та затвердження різних програм розвитку області до підтримки запитів депутатів обласної ради. Повний перелік цих рішень наявний на офіційному сайті Волинської обласної ради: volynrada.gov.ua.

За звітний період комісією з питань екології, раціонального використання природних ресурсів за мого головування було проведено 9 засідань, на яких розглянуто 65 питань, з яких були прийняті відповідні рішення та подані на розгляд сесій.

Повний перелік цих рішень наявний на офіційному сайті Волинської обласної ради: volynrada.gov.ua. Основними напрямками роботи комісії були опрацювання питань ефективного використання, відтворення і розвитку природних ресурсів області та охорони навколишнього природного середовища

Погодження надання надр у користування. Відповідно до подань в обласну раду постійною комісією розглянуто 13 питань, що стосувалися надання надр у користування, та 3 питання про надання гірничого відводу.

Обласною радою, за поданими комісією проектами рішень, прийнято 1 рішення щодо погодження надання надр у користування, 10 рішень щодо непогодження надання надр у користування та 2 рішення про внесення змін до рішення про надання надр у користування, а також 3 рішення про надання гірничого відводу.

Попри всілякі спроби влади тиснути на новостворене комунальне підприємство «Волиньприродресурс» Волинської обласної ради отримало ліцензії на промисловий видобуток міді, бурштину й торфу протягом 20 років і відтепер розпоряджається надрами Волині.

Чиновники всіляко затягують видачу дозволів на розробку проекту та відведення землі, відтак керівництво підприємства змушене відстоювати свої права на отримання документації від держгеокадастру та управлінь лісового й водного господарств у судах. Однак маємо велику надію, що незабаром в регіоні розпочнеться законний видобуток корисних копалин.

Комісія з питань екології, раціонального використання природних ресурсів зокрема та обласна рада в цілому дотримуються своєї позиції - не погоджувати надання надр у користування всім заявникам, які не зареєстровані у Волинській області, оскільки це в основному державні підприємства, а отже ні допомоги, ні бюджетних надходжень від них Волинь не отримає до врегулювання ситуації щодо порядку надання надр у користування.

Надання у користування мисливських угідь. Відповідно до подань в обласну раду постійною комісією розглянуто 13 питань, що стосувалися надання мисливських угідь у користування та припинення права користування мисливськими угіддями.

Обласною радою прийнято 6 рішень про надання мисливських угідь у користування, 3 рішення про надання додатково у користування мисливських угідь, 1 рішення щодо припинення права користування мисливськими угіддями, 3 рішення про внесення змін до рішень Волинської обласної ради щодо надання мисливських угідь у користування та припинення права користування мисливськими угіддями.

Як голова комісії я був ініціатором виїзних засідань та Днів депутата з проблематики використання надр, водойм та лісових угідь.

Робота у виборчому окрузі

Постійно вів прийоми громадян, незалежно від офіційних днів і годин прийомів. Намагався фахово допомагати виборцям. За поточний період провів 50 депутатських прийомів громадян у громадській приймальні Рожищенської районної організації ВО «Батьківщина» у м. Рожище (вул. Незалежності, 82).

За звітний період звернулося всього - 76 громадян, з них 52 – з письмовими, та 24 – з усними зверненнями, 35 громадян отримали матеріальну допомогу, на 28 звернень було дано роз'яснення, 13 - на опрацюванні.

За звітний період підготував і подав на розгляд відповідних органів влади та посадових осіб 33 депутатські звернення, 11 депутатських запитів, які було оголошено на сесіях обласної ради та підтримано депутатами. Також на сесіях оголошено 4 депутатські запитання.

За звітний період ініціював за зверненнями громадян 5 колективних клопотань про виділення матеріальної допомоги із депутатських фондів, що дало змогу акумулювати солідні суми коштів на вирішення особистих соціальних проблем волинян. Долучався до інших колективних звернень про виділення допомог виборцям із депутатських фондів.

За зверненнями громадян щодо виділення матеріальної допомоги із депутатського фонду виділено та перераховано громадянам 50 тис. грн. Загалом на лікування мешканцям Рожищенського району та м. Рожище, які звернулися, надано допомогу в сумі 141 тис. грн.

Посприяв, щоб 10 працівникам Рожищенського консервного заводу було виплачено заборгованість із заробітної плати.

Значну увагу приділяю вирішенню проблемних питань у закладах освіти, медицини, культури. На звернення колективу Рожищенського коледжу Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Гжицького посприяв у виділенні з обласного бюджету 156 тис. грн на заміну старих дерев’яних вікон на сучасні металопластикові у гуртожитку № 1 та придбання меблів у навчальні аудиторії.

Як обласний депутат, добився фінансування з обласного бюджету на придбання компресора у відділення стоматології та заміну вікон у поліклініці Рожищенської центральної районної лікарні - 32 тис. грн, на освітлення вулиць с. Переспа - 160 тис. грн.

Надав фінансову допомогу школам, дитячим садочкам, закладам культури Рожищенського району. Зокрема, у ЗОШ № 1 м. Рожище придбано ноутбук; у ЗОШ № 2 м. Рожище замінено вікна та двері у музеї бойової слави, у ЗОШ № 3 м. Рожище замінено вікна у 4А класі, у клубі с. Козин замінено вікна. Для ДНЗ с. Кременець придбано кольоровий принтер та кухонний інвентар; ДНЗ с. Носачевичі – принтер; ЗОШ с. Доросині – спортивний велосипед для участі у змаганнях; ЗОШ с. Луків – ноутбук; ЗОШ с. Кременець – мультимедійну 3-х камерна дошка та спортивний інвентар; ЗОШ с. Залісці – 4 мультимедійні дошки,  ФК «Переспа» - спортивний інвентар.

Спрямував 1500 грн на проведення храмового свята в с. Носачевичі та 1000 грн на проведення міського турніру з волейбол, приуроченого пам’яті Петра Івановича Біляшевича.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ: Громадський активіст вимагає від депутата облради Василя Столяра виконати передвиборчі обіцянки, Василь Столяр розповів, що заважає відновити роботу консервного заводу в Рожищі.

Участь в інформаційних заходах

У програмі "Ваш депутат" на каналі "Нова Волинь" обговорював питання про те, як КП "Волиньприродресурс" видобуватиме бурштин, роботу постійної комісії з питань екології, раціонального використання природних ресурсів, а також фракції "Батьківщина".

У програмі "Вісник обласної ради" (транслюється на каналах "Аверс" та "Нова Волинь") взяв участь у дискусіях на теми, чому депутати відстоюють ідею про збільшення кількості госпітальних округів на Волині, за яких умов ПАТ "Украгазвидобування" отримає погодження від обласної ради, чи варто у Ветлах Любешівського району утримувати терапевтичне відділення, "Волиньприродресурс"отримав спецдозволи: що матиме з цього волинська громада, які завдання на 2017 ставить перед депутатським корпусом голова обласної ради, чому депутати наполягають, аби на Волині було 8 госпітальних округів, чому депутати не задоволені роботою керівника ГУ Дежгеокадастру у Волинській області, як прокуратура оцінює нинішню ситуацію на Волині, про що клопочуться депутати Волиньради перед центральної владою, чому депутати рекомендують звільнити головного лісівника Волині, чи реально депутатам сільських рад заповнити е-декларацію

Свою думку висловлював у ЗМІ також з таких питань: як навести лад з благодійними внесками у лікарняних закладах, чому депутати обласної ради рекомендують зупинити роботу біоетанольного заводу в Луцьку, чи виконується обласна програма "Цукровий діабет", чи мають право депутати облради, які працюють в сфері охорони здоров'я, на практичні поради для міністерських функціонерів, кому на Волині можна видобувати торф, чи було би все гаразд, якби цими землями розпоряджалися органи місцевого самоврядування

Постійно спілкувався з журналістами на гострі теми щодо роботи «Волиньприродресурс»: чому КП "Волиньприродресурс" обласної ради змушене шукати правду в суді, які преференції лобіював би посадовець високого рангу старателям з "бурштинового клондайку", якби його обрали народним депутатом України, яке поняття більше підходить для оцінки відношення виконавчої влади області до комунального підприємства "Волиньприродресурс", яке мало би бути одним із основних бюджетоутворюючих суб'єктів у нашій області.

У звітному періоді інформування про мою діяльність як депутата обласної ради, голови комісії з питань екології, раціонального використання природних ресурсів, голови фракції ВО «Батьківщина» здійснювалося через веб-сайт Волинської обласної ради, місцеві засоби масової інформації, телеканали "Нова Волинь" та «Аверс» (програми «Вісник обласної ради» та «Ваш депутат» ), газети: «Волинь-нова», «Волинська газета», «Сім'я і дім» та інтернет-видання: «Волинь-Post», «Волинські новини», «Волинська правда», «Волинський інформаційний портал», «ZIK», «Під прицілом», інформаційно-аналітичний портал «Четверта влада».

Василь Столяр, депутат Волинської обласної ради

Інтерв'ю з кандидатом в депутати Василем Андрійовичем у районній газеті «Наш край» за 22 жовтня 2015 року
Інтерв'ю з кандидатом в депутати Василем Андрійовичем у районній газеті «Наш край» за 22 жовтня 2015 року

 

Коментарі
26 Грудня 2017, 18:41
Головну передвиборну обіцянку виконав - "Запустив консервний завод". Із такми депутатами район швидко підніметься на ноги. МОЛОДЕЦЬ.
26 Грудня 2017, 18:58
Хороший закон. Можна хоч щось взнати чим займається вибраний людьми депутат. Цікаво було почитати.<br/>А &quot;консервний завод&quot; в його власності?
26 Грудня 2017, 19:58
Доспієш і зрозумієш чий консервний завод.
26 Грудня 2017, 22:55
Не «зрозумієш», а взнаєш. Взнав.
27 Грудня 2017, 00:02
А КОЛИ НАШ ДЕПУТАТ КІНЕЦЬ КІНЦЕМ ЗРОБИТЬ ДОРОГУ З РОЖИЩ НА СОКІЛЬ.ЧИ КІШКА ТОНКА.
27 Грудня 2017, 00:28
це питання до котюка це його округ
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024