Як проходить імунізація від поліомієліту в районі

30 Січня 2016, 15:00
1657

Стартував 3-й раунд всеукраїнської імунізації від поліомієліту. Порівняно з іншими районами, Рожищенський демонструє непоганий показник.

— У першому турі було прищеплено 71,3% дітей, у другому турі трохи менше – 57,5%. 25 січня розпочався третій тур щеплень від поліомієліту, на сьогодні прищеплено 23,45% дітей, — розповіла Валентина Окуневич, лікар-епідеміолог Рожищенського міськрайонного управління Головного управління держсанепідслужби у Волинській області.

Чимало дітей у першому та другому турі імунітет не отримали через певні причини: відмови та протипоказання.

— Наприклад, якщо взяти до уваги другий тур, то досить багато дітей щеплення не отримали, а це 1210 малюків. З них 202 — через відмову батьків від прививки, на імунізацію не з’явилося без поважної причини 387, діти, які перебували в контакті з хворими,  – 48, тимчасові протипоказання до щеплень виявили у 567 дітей, — зауважила Валентина Михайлівна.

Показник досить високий, але недостатній, інформує лікар, адже для колективного імунітету потрібно, щоб було прищеплено 95,5% дітей в районі.

У першому та другому турі вакцинували діток від 2 місяців до 5 років 11 місяців. У третьому раунді будуть прищеплювати від поліомієліту дітей до 11 років.

Район.Рожище вирішили дізнатися, як ставляться до імунізації батьки.

25-річна Аліна А. розповіла, що дозволила зробити щеплення своїй дитині.

— Робити щеплення страшно, і не робити — теж страшно. Я не хочу, щоб моя дитина захворіла, тому і робили всі щеплення.  Прививки робили нам наші батьки, тепер ми робимо їх своїм дітям. Я хочу бути впевнена, що моя дитина буде здорова.

32-річна Ірина З., навпаки, проти щеплень.

— Інформація у пресі та інтернеті щодо доцільності щеплень неоднозначна. Є багато думок про їх користь та шкоду. У моєї дитини є протипоказання до щеплень, тому ми їх не робимо.

Отож, робити чи не робити щеплення своїй дитині, мають вирішувати батьки, але рішення не повинно зашкодити здоров’ю малюка!

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024