Рожищенський маестро святкує ювілей

25 Грудня 2017, 12:15
5211

Сьогодні, 25 грудня, ми маємо змогу відкрити і прочитати головну, ювілейну 60-ту сторінку життя, відомого рожищенського музиканта, співака, хорошого батька, дідуся, чоловіка, щирого і доброго товариша - Валентина Володимировича Омельчука.

Природа щедро наділила його: подарувала гарний голос, тонкий музичний слух, нагородила глибокою та чистою  душею, яка так тонко відчуває пісню. Співучий промінь баритонової партії в вокальних ансамблях, солоспіві, двоголоссі вдало і професійно зливається з партіями інших виконавців і, після першого акорду, злітає у вирій крилата пісня-птах, яку протягом багатьох років дарує ювіляр  глядачам.


Він співає вільно, легко, своїм мелодійним, чистим голосом торкається серця кожного слухача, підносить настрій, полонить душу, тамує біль і множить силу,  отримуючи за це велику вдячність і визнання.

Мистецька біографія ювіляра проста і водночас насичена.  Стати музикантом – професіоналом одне із нелегких завдань – це кропітка, щоденна праця над собою, над технікою гри на інструменті, над постановкою голосу.


А перших висот в цьому напрямку Валентину вдалося досягти вже під час навчання на факультеті  музики Луцького педагогічного училища. Вдосконалював майстерність та здобував вищу освіту в Івано-Франківському педагогічному інституті, а після служби в збройних силах, завершував навчання в Рівненському педагогічному інституті на музично-педагогічному факультеті.

Батько Валентина, будучи музикантом-самоучкою, з дитинства прищеплював синові любов до музики, хотів щоб той грав на баяні чи акордеоні. Хлопцеві більше імпонував баян і він посилено опановував техніку гри на цьому інструменті. Це вміння стало Валентину в пригоді під час роботи на посаді художнього керівника в  Рожищенському коледжі Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнології імені С. З. Гжицького, де він працює і по нині.


В різні роки по різному розвивалася творча кар’єра, але всі починання увінчувалися незмінним успіхом: з числа студентів створив хор, вокальні ансамблі, вокально-інсрументальний ансамбль,  готував солістів-вокалістів. Щирими оплесками нагороджували глядачі  дует у складі  Валентина Омельчука та викладачки коледжу Валентини Заяць.


Працюючи на основній роботі, ювіляр приймав активну участь в аматорських колективах РД«Просвіта»:  вокальних ансамблях, чоловічому квартеті, вдало і переконливо грав епізодичні ролі в народному аматорському театрі, був солістом народного аматорського духового оркестру та оркестру народних інструментів.


Справжній фурор викликала поява на сцені Валентина Омельчука в дуеті з Валентином Матвійчуком. Жоден творчий звіт району, навіть на обласній сцені, не обходився без участі цього талановитого вокаліста. Йому аплодували, йому кричали: Браво! Браво! Бравісімо!

3


Успіху і визнанню не було меж. Валентина Омельчука і по нині запрошують, як на урочисті концерти, так і на родинні свята, ювілеї, весілля, корпоративні вечірки. Його люблять, шанують і поважають краяни.


Валентине Володимировичу, нехай і надалі вагомий буде врожай людського визнання і вдячності за подаровані пісні, концерти, творчі звіти, корпоративи, родинні свята. Здоров`я і довголіття, добра і щастя, радості і натхнення тобі  і твоїй родині. Нехай небеса дарують свою благодать.

Успіхів в усьому, радості багато на Многії літа! З ювілеєм Тебе Колего!




2

2

 

За дорученням друзів та  колег Лідія Романюк (РД «Просвіта»)

Коментарі
25 Грудня 2017, 15:04
З юбілеєм! Здоровя і успіхів у всьму!
25 Грудня 2017, 15:54
хороша і талановита людина довголяття вам щоб ще довго лунав ваш голос
25 Грудня 2017, 19:13
Щиро вітаю з ювілеєм!!!! Щастя, здоров"я, невичерпної енергії, натхнення, спасибі за хороші пісні. Многая літа!!!!
25 Грудня 2017, 20:12
Щиро вітаю з ювілеєм!!! Здоров"я, щастя, творчого натхнення, успіху у всьому!!! Нехай ще довго радують нас пісні у Твоєму виконанні!!!!
25 Грудня 2017, 21:58
Вітаю.Міцного здоровя і удачі хорошій добрій порядній людині.
25 Грудня 2017, 22:23
Вітаємо з ювілеєм.Здоров'я кріпкого і довгих літ!!!
25 Грудня 2017, 22:25
Здоров'я крепкого і довгих літ!!!З ювілеєм!
25 Грудня 2017, 23:06
Вітаю! ЗДОРОВ'Я ТА ДОБРА НА МНОГІЇ ЛІТА!
26 Грудня 2017, 01:38
Многая літа, многая літа, многая літа, многая!!!
26 Грудня 2017, 23:44
щиро вітаюз ювілеєм!здоров,я, радості, добробуту, невичерпного джерела творчих здобутків!
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024