Рожище: Міська рада ухвалила звернення щодо відставки Луценка

23 Грудня 2017, 10:00
Сергій Чуріков 6122
Сергій Чуріков

Депутати Рожищенської міської ради прийняли звернення про відставку Генпрокурора Юрія Луценка.

У п'ятницю, 22 грудня, обранці Рожищенської громади на 28 позачерговій сесії міськради ухвалили звернення до Верховної Ради України і Президента України щодо відставки Юрія Луценка з посади Генпрокурора.

Звернення ініціювали депутати від «Громадянської позиції». Перед депутатами виступив голова Волинської обласної організації партії «Громадянська позиція», член Координаційної Ради партії Сергій Чуріков. 

Йде обговорення проекту рішення
Йде обговорення проекту рішення

«За два роки каденції депутатів «Громадянської позиції» я ніколи не звертався до вас з проханнями проголосувати якісь політичні рішення. Я знаю, що ви займаєтесь важливою для громади роботою. Я хочу пояснити, чому саме зараз настав час звернутися до вас. У нас є унікальний Генеральний прокурор - Луценко Юрій Віталійович, - звернувся до депутатів Сергій Чуріков. - Чим же він такий унікальний? Він мав судимість, є кумом Президента, він не має юридичної освіти, для нього був прийнятий спеціальний закон, коли людина без відповідної освіти може очолити Генеральну прокуратуру. Казали, що він такий безкомпромісний борець, пройшов застінки Януковича, має політичну волю змінити корупційне болото країни…».

1
Депутати слухають звернення Сергія Чурікова
Депутати слухають звернення Сергія Чурікова

«А що сталося насправді?, - вів далі пан Сергій. - Відбуваються безпрецедентні речі, коли агентів НАБУ під прикриттям публічно висвітлюють. Це неприпустимі речі. Відбувається атака на активістів. Генеральною прокуратурою відкрите провадження «Погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча» відносно хлопця, який кинув яйцем в депутата Барну. Відбувається переслідування людей, які їздили з акцією «Ковдра для Луценка». Такі речі відбувалися за часів режиму Януковича». 

«Зв'язки з олігархатом. Наприкінці листопада Юрій Луценко в Амстердамі зустрівся з Коломойським. Чому вони там зустрічались? Тепер відомо. Вчора відбувся арешт Лондонським судом всіх активів Ігоря Коломойського. Генеральною прокуратурою відбувається кришування оцих олігархів і Коломойського і його партнера Боголюбова. Згадайте ситуацію з ПриватБанком.

Сергій Чуріков
Сергій Чуріков

Наша влада перебуває в якомусь коконі. Вони говорять про 144 реформи, покращення, ріст ВВП і т д… А хіба воно насправді так? У нас є два виходи: перший - іти на Майдан «качати» владу, знаючи що за спиною стоять російські війська, або намагатися достукатись до влади, намагатися довести їй, що деякі речі є за межею. Тому я дуже вас прошу, надіюсь на вашу відповідальність, мудрість і прошу проголосувати за це звернення», - завершив своє звернення до депутатів Рожищенської міської ради Сергій Чуріков.

Зваживши все за та проти, свій голос за проект рішення віддало 15 депутатів з 16 присутніх.

Текст звернення подаємо нижче.

Депутати Рожищенської міської ради прийняли звернення про відставку Генпрокурора Юрія Луценка.
Депутати Рожищенської міської ради прийняли звернення про відставку Генпрокурора Юрія Луценка.

 

Коментарі
23 Грудня 2017, 19:45
О це щось нове. Звісно такі рішення, такі звернення не відносяться до компетенції місцевих рад і колись все таки хтось буде першим що получить по повній... за прийняття таких звернень. Але все таки - прикольно, ну не подобається і мені геніальний прокурор.
24 Грудня 2017, 10:37
А хто той 1 хто не проголосував?
24 Грудня 2017, 11:05
Ще трошки і міська рада імпічмент президенту винесе
24 Грудня 2017, 12:12
От бурий рулить міською радою, Славко тримайся скоро заживеш по НОВОМУ.
24 Грудня 2017, 15:31
що ще придумаєте -є з кого прилад взяти містом керують дибіли
24 Грудня 2017, 16:06
буде подивитись на цих борцунів-депутатів коли Луцик їх буде “брати за зябра”
25 Грудня 2017, 14:24
<p>Есть вечные революционеры и они уже как пауки в банке начинают убивать друг дружку. Судя по всему рассудок есть только у Моргуна и не потому, что он боится (хотя, наверное немного и боится), а потому, что он единственный из всей этой армии больших патриотов понимает, что такие решение местных советов ничего не несут кроме как потом разного рода преследований, презрений и подозрений, ущерба для громады города. Неужели Верховный Совет Украины ждет, когда к ним обратятся депутаты Рожищенского городского совета чтобы снять Юру Луценка? Вам не кажется это абсурдным? Ну как минимум абсурдным... А чем думает городской голова? Неужели тем местом, на котором сидит? Почему он не ветирует такие решения? У кого он идет на поводу? Неужели у шайки необразованных ".."? Он, голова, он власть в городе и как он может быть в оппозиции к власти Украины, ну как? Он же в своей работе пользуется разного рода законодательными и подзаконными актами, которые принимает эта власть, ведь у Президента, у Кабмина есть своя стратегия (наверное есть) развития страны, по которой живет вся Украина! Как тут быть, ну как? И живет в государстве уже как чиновник, и на совещания наверное ходит, и исполняет распоряжения, Указы, Постановления высших чинов и в то же время в оппозиции к власти... Это или очень не по мужски и в тоже время хитро, либо он вообще дурак... Снимай полномочия и будь в оппозиции, либо веди себя надлежащим образом как подобает законопослушному чиновнику. Ведь так, или я ошибаюсь?</p>
25 Грудня 2017, 15:16
А де були решта дупутатів?
25 Грудня 2017, 15:17
А наступній сесіі треба оголосити імпічмент трампу
17 Січня 2018, 23:37
цирк
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024