На інший оператор можна буде перейти без зміни номера вже у червні!

29 Січня 2016, 10:00
2936

Вже з червня цього року користувачі мобільного зв’язку зможуть переходити на інший оператор без зміни номера.

Український центр радіочастот оголосив результати конкурсного відбору компанії, яка буде здійснювати MNP-послуги.

Перемогла компанія «Діалінк»: вартість послуг — 71,8 млн. грн. В роботі буде використовуватися програмне забезпечення литовської компанії Mediafon та досвід у впровадженні послуг в семи країнах світу, інформує Watcher.

У конкурсі брали участь такі відомі компанії, як «Ericson Україна» та «Huawei Україна». Прогнозовано, що використання номерів без прив’язки до оператора суттєво посилить конкуренцію на ринку стільникового зв’язку.

Більше того, зі слів київського експерта Вікторії Трощенко, впровадження послуги збереження за абонентом номера телефону при зміні оператора передбачено Угодою про асоціацію України з ЄС.

Район Рожище поцікавився думкою містян — користувачів послуг — щодо нововведення.

— Якщо послуги того оператора, яким я користуюся, подорожчають, то я без проблем зможу перейти на інший, дешевший і вигідніший для мене. Так що перехід до іншого оператора без зміни номера — це дуже зручно, — каже 29-річна рожищанка Тетяна.

— Не потрібно буде передзвонювати до рідних та друзів і повідомляти, що це мій новий номер, купувати сім-карту цього оператора. Змінивши оператора без зміни номера я зможу підібрати для себе оптимальний пакет для розмов та користування інтернетом, — говорить 24-річна Катерина.

Дівчина впевнена, що нова послуга позбавить певних проблем сучасну молодь, яка любить пробувати щось нове, в тому числі, й змінювати операторів стільникового зв’язку, як рукавички.

Коментарі
29 Січня 2016, 14:10
Тепер не поймеш, хто на якому операторі
10 Червня 2016, 00:31
Ну, і де ця послуга? Лол
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024