Рожищенський район: виявили крадіжку дуба

16 Грудня 2017, 09:33
3994

Ківерцівська лісова охорона спільно з рожищенськими правоохоронцями виявила крадіжку дубів.

Про це пише прес-служба Волинського ОУЛМГ.

У ніч на 16 грудня працівники групи оперативного реагування державного підприємства “Ківерцівське лісове господарство” отримали повідомлення про те, що до лісу, зокрема, у масиви Копачівського лісництва, поїхав підозрілий автомобіль.

До того ж, на той час було добре чути звук бензопили, яка працювала в лісі. На повідомлення лісоохоронці зреагували миттєво і за кілька хвилин рейдова бригада та помічник лісничого прибули на місце. По лісовій дорозі вони й справді  зустріли авто, яке відповідало опису. Транспортний засіб рухався в напрямку до міста Луцьк, тож лісівники вирішили слідувати за ним.

2

Сповістивши правоохоронців Луцького райвідділу Нацполіції про даний автомобіль, вони повернулися до ділянки, звідки непрохані гості виїхали. Там лісівники одразу помітили зрізані дуби. А  за кілька хвилин на місце прибула група Рожищенського районного відділу Нацполіції, адже самовільна порубка дерев була скоєна на території Рожищенського району.


Пізніше працівникам мобільної групи Ківерцівського лісгоспу зателефонували луцькі правоохоронці й повідомили, що затримали автомобіль. Щоправда, виїжджав він з однієї з вулиць в селі Рованці. Тож уже спільно – і лісівники, і правохоронці навідалися до господарського обійстя. На подвір’ї лежали дубові колоди, а господарі помітно нервували: одразу кинулися колоди різати та рубати…


Наразі деревина вилучена і доставлена до Рожищенського райвідділку. Разом з тим проводиться експертиза на зразок співпадіння зрізаних колод з пнями. Вину недобросовісних чоловіків, які скоїли самовільну порубку, обов’язково буде доведено.


 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024