Терміново потрібна допомога дубищанці, яка потрапила у ДТП

16 Грудня 2017, 07:00
12235

Юлія пережила реанімацію, кілька операцій, але попереду тривалий процес одужання і дороговартісне лікування.

Впасти у відчай дівчині, яка пережила вже другу аварію за життя і нині молиться, щоб мати змогу ходити, не дають рідні. 

Життя 18-річної юнки різко змінилося після жахливої аварії у селі Струмівка Луцького району, - пише Волинь24.

3

«Смертельна аварія» і наслідки…

Район.Рожище писав про ту ДТП, де 5 грудня на засніженій дорозі 25-річний водій БМВ, у салоні якого перебувала Юлія Білан, виїхав на зустрічну смугу…

Вона дотепер не пам’ятає деталей тієї події. Через кілька тижнів після ДТП тільки починає пригадувати, що ж трапилося. Насправді, Юлії дивом вдалося вижити після отриманих травм. Її мама Олена Хоречко каже, що лікарі буквально витягнули доньку з того світу, за що вона їм безмежно вдячна. 

Сьогодні Юлія перебуває у стінах відділення травматології Луцької міської клінічної лікарні. 

«Ось тут вона сиділа. На пасажирському сидінні…» - мама показує фотографію тієї злощасної БМВ, у якій розбилася дочка. 

3


5-го грудня вона чекала дочку вдома і просила добиратися маршруткою, бо дорога була слизькою. Однак все склалося інакше. 

Товариш Юлії запропонував підвезти її власною автівкою. Правда, перед тим у справах їздили до Олики. Повертаючись звідти, біля села Струмівка, і втрапили у ДТП. У салоні машини було троє: водій, його товариш і Юлія. 

«Вона згадала тільки, що вони стояли в колоні машин. Колона рухалася повільно, бо тоді трохи йшов сніг. Водій БМВ виїхав з колони. І вийшло так, що назустріч – інший автомобіль… Як воно було, сьогодні розбирається поліція», - каже Олена Хоречко. 

Витягли з того світу: дівчина пережила вже п'ять операцій

«Ми не знали, чи вона буде жити, чи ні. Стільки травм… Молилися, щоб вижила», - розповідає матір дівчини. 

Сьогодні вона майже завжди поруч із лікарняним ліжком, бо доньці потрібна постійна допомога. 

Тиждень Юлія перебувала у реанімації. Як розповів ортопед-травматолог Луцької клінічної лікарні Микола Пемпко, наразі дівчина пережила вже фактично п’ять операцій. 

«Стан її стабільний, середньої важкості. Провели їй практично п’ять операцій, включно з дренуванням грудної порожнини. У неї закрита травма грудної клітки з переломом ключиці, перелом кісток таза, перелом кісток правої гомілки. Попереду в Юлі – тривале лікування. Крім того, реабілітація. Важко сказати, скільки воно займе часу, - не менше півроку», - каже Микола Пемпко. 

Це вже друга аварія у житті 18-річної Юлії. 

«Їх збила машина, коли вона їхала зі своїми хлопцем на скутері. Тоді була черепно-мозкова травма і перелом гомілки. А тут раптом – знов. Я вже не знаю, що то за кара», - бідкається матір.


Родина Юлії – проста і без особливих статків. Живуть у селищі Дубище Рожищенського району. Дівчина офіційно ніде не працювала на момент аварії. Її мама теж заробляє небагато. Батько не проживає з родиною, однак з лікуванням допомагає, хоча і він не має великих доходів. 

З коштами на лікування на перших порах суттєво допомогли знайомі, друзі та родичі, які зібрали певну суму. Частково допомагає купувати медикаменти і родина водія БМВ. 

Однак наразі на оплату операцій та медикаментів сім’я вже витратила кілька десятків тисяч гривень. А попереду ще тривале лікування, згодом – і реабілітація. Мама Юлії, Олена Хоречко, просто не уявляє, де брати гроші, щоб поставити дочку на ноги. 

1

Сама Юлія з усіх сил тримається за життя і намагається не впадати у відчай. Ледве стримує сльози, коли говорить. Через силу усміхається для фото. Аварія змусила її по-іншому подивитися на життя. 

Тепер лишилося стати на ноги…

Олена ЛІВІЦЬКА. 

P. S. Рідні Юлії Білан просять небайдужих допомогти у лікуванні донечки матеріально. Номер картки мами дівчини у ПриватБанку: 4149 4978 2901 8375 (Олена Степанівна Хоречко, тел. 0502099743).

Коментарі
16 Грудня 2017, 12:04
чому видаляєте коментарі
16 Грудня 2017, 12:09
чому 18 річна дівчина поверталась додому через усі села луцького району мабуть мамі треба було краще слідкувати за вихованням доні
16 Грудня 2017, 15:29
не їх збила машина на скутері а вони влетіли під машину
17 Грудня 2017, 04:13
А хіба важливо кудою вона поверталася додому!<br/>Зараз саме головне щоб усе було добре і дівчина стала на ноги і продовжувала жити повноцінним життям!!!<br/>Тримайся здоров'я тобі!!!
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024