Для дітей переселенців району планують виділити кошти на харчування

26 Січня 2016, 11:05
1360

Сьогодні на апаратній нараді у голови РДА перше питання було присвячене соціальному захисту внутрішньо переміщених осіб (ВПО) з АТО та тимчасово окупованих територій.

Зокрема з доповідями на тему виступили  начальник управління соцзахисту Ярослав Фандич, директор районного центру зайнятості Лариса Вишневська та директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олег Шварцкоп. (Детальну інформацію про ситуацію з переселенцями Район.Рожище опублікує трішки пізніше).

Насамкінець очільниця РДА Інна Гайворонська зауважила, що на черговій сесії райради буде піднято питання закладення коштів з районного бюджету на компенсацію витрат на харчування школярів молодших класів з дітей внутрішньо переміщених осіб, поряд з дітьми мобілізованих та іншими пільговиками. 

— Варто було б забезпечити такою пільгою цю категорію дітей, тим більше, їх не так багато в районі, — додала Інна Михайлівна.

Як поінформував Олег Шварцкоп, в рамках інспектування сімей переселенців батьки дійсно цікавилися, чи будуть харчувати дітей безкоштовно чи доведеться на це шукати кошти. В переважній більшості це школярі з рожищенських міських ЗОШ.

Станом на сьогодні на обліку зареєстровано 24 дітей (14 сімей), з них 23 школярі й 1 вихованець дошкільного закладу.

Нагадаємо, тема відміни безкоштовного харчування школярів молодших класів дуже схвилювала та обурила рожищан. Читачі Район.Рожище писали в редакцію та цікавилися причиною ситуації, що склалася.


 

Почитати на тему:

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024