Чиновник пояснив, хто має прибирати сніг біля магазинів і кафе в Рожищі

13 Грудня 2017, 11:38
5850

Прибирання снігу з територій, прилеглих до магазинів, кафе, ринків тощо стало темою розмови з заступником Рожищенського міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Олександром Крушевським.

Про це йдеться на сайті міської ради.

Посадовець пояснив Правила благоустрою, які діють у Рожищі вже дев’ять років.

«Одним із важливих завдань КП «Дільниця благоустрою міської ради» є нагляд за дотриманням Правил благоустрою території м. Рожище, затвердженими 25 вересня 2009 року Рожищенською міською радою. Цей документ доступний для ознайомлення і кожен свідомий громадянин – житель міста – повинен дотримуватися цих Правил, – зазначив Крушевський.

Прибирання снігу взимку, листя восени чи сміття цілорічно – це обов’язок осіб, визначених Правилами благоустрою. Кожен повинен дбати про чистоту території, за яку відповідає. Так, пунктом 4.4.1. межі благоустрою прилеглих, закріплених територій встановлюються в граничних межах підприємств, магазинів, кіосків, павільйонів, торгових точок, підприємств побуту, присадибних ділянок до прибардюрної частини доріг.

При відсутності з будь-якого боку підприємства, установи, організації, споруд інших об’єктів господарювання межі прилеглої/закріпленої території встановлюються на відстані 15 м. від огорожі підприємства, установи, організації чи присадибної ділянки в т.ч. включаючи половину проїжджої частини дороги, якщо дороги гравійні чи ґрунтові. Допущення засмічення, забруднення прилеглих/закріплених територій тягне за собою адмінвідповідальність, стягнення відшкодувань на виявлення та ліквідацію порушення.

Словом, за кожним підприємством чи власником торгової точки закріплена територія на відстані 15 метрів. Тож при сильних снігопадах і ожеледиці кожен суб’єкт благоустрою повинен прибирати, звільняти тротуари, сходи до будинків, установ, організацій від снігу, льоду та посипати їх піском. Своєчасно очищати дахи, водостічнійтруби, карнизи від льоду із забезпеченням заходів безпеки. Зауважу, сніг потрібно прибирати негайно, з початком снігопаду, щоб запобігти утворенню накату.

За порушення цих Правил винні особи несуть відповідальність, передбачену Кодексом України про адміністративні правопорушення; Законом України «Про благоустрій населених пунктів», цими Правилами, іншими нормативно-правовими актами та рішеннями Рожищенської міської ради та виконавчого комітету».

Чиновник закликав не нехтувати Правилами благоустрою, адже благоустрій – це спільна місія.

Коментарі
13 Грудня 2017, 13:58
до 123 що може зробити 2 людини????????.... Обісрати третього
13 Грудня 2017, 14:37
Звісно пане мере, лад писульками навели а ями назвати тротуарами це правильно чи ви тільки автомобілем їздите. На К.Шилокадзе зробили, а в іншу сторону?
13 Грудня 2017, 15:23
до 123- це вже наша,українська, жаба душить !!! )))) то ж і ви думаю не в "грязі" ходите,а вже в князьки подалися!!! Фу не хороше, не хороше!!!))) Були б ви на його місці і вам би за цим прийшлося дивитися і писати, посилаючись на той чи інший документ, а не просто бла-бла-бла !!! Так що заздрість погана штука !!!
13 Грудня 2017, 15:26
Ще сніг не випав а яка дискусія))) Хочеться дочекатись і побачити як міська рада по периметру 15м чистить сніг))
13 Грудня 2017, 15:27
Крушевський нормальна ,порядна людина неодноразово допомагав нормальною порадою,кожен дивіться на себе спочатку!!!
13 Грудня 2017, 16:01
підтримую правила благоустрою
14 Грудня 2017, 15:25
Цей чиновник і ями на асфальті особисто латав разом з роботягами і лавочки на площі фарбував,а що ви писаки де і коли зробили корисного? P.S. труси надіньте чисті.пахнене.
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024