Для учнів Рожищенського НВК №4 провели урок мужності

08 Грудня 2017, 16:00
6397

З нагоди Дня Збройних Сил України представники Національного Корпусу Рожище та бійці АТО завітали до Рожищенського навчально-виховного комплексу № 4.

У четвер, 7 грудня, під час зустрічі активісти розповіли школярам про військово-патріотичне виховання та ознайомили їх з основними принципами поводження зі зброєю.

Також про свій життєвий вибір, добровільно захищати Україну, розповів учням Микола Габдулхаков з Вітоніжа. Як це було дивіться у відео.

Окрім того, що Микола боронить рідну землю він пише та читає реп. Наприкінці своєї розповіді доброволець звернувся до підлітків: «Якщо ви хочете чогось добитися в житті – ви маєте не зупинятися. Але для цього треба мати самомотивацію. Повірте у себе, у свої сили й у вас повірять інші. Якщо ви можете щось змінити в державі – зробіть це!».


«Досвід державної політики впродовж усіх років незалежності України засвідчив, що національно-патріотичному вихованню дітей та молоді не приділялось достатньої уваги. У зв’язку з цим ми активізувалися та взяли на себе такий обов’язок, - зауважила голова Рожищенського осередку Національний Корпус Ірина Ющук. - Однак, існує нагальна потреба вдосконалення національно-патріотичного виховання дітей та молоді, надання цьому вкрай важливому для держави процесу системності. Таке виховання має стати одним із пріоритетних напрямів діяльності держави та суспільства. Маємо виховувати громадянина на основі формування національно-культурної ідентичності, національно-патріотичного світогляду, як особистість, яка має активну громадянську позицію та готова до виконання обов’язку із захисту Батьківщини».

Від імені педагогічного та учнівського колективу вчитель з основ захисту вітчизни Вадим Наконечний презентував бійцю Добровольчої української армії Миколі Габдулхакову подарунок, який стане йому в пригоді у нелегких військових буднях.



На завершення учні в неформальній обстановці поспілкуватися з активістами та зробити фото на пам‘ять.






 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024