У Рожищі садочок № 4 сусідствує з режимним об'єктом

21 Січня 2016, 12:20
2864

Дитячий садочок №4 у Рожищі був найбільшим, розрахований на 12 груп, площею понад 2 тисячі квадратних метрів.

Улітку 1998 року міськрада прийняла рішення про закриття дошкільного закладу. Приміщення поділили й віддали в користування притулку для неповнолітніх, управлінню Пенсійного фонду й центру зайнятості.

А вже наприкінці 2000-х ситуація з народжуваністю покращилась, потужностей трьох дитсадків, які працювали в місті, стало замало. Й у велике приміщення на вулиці Шевченка повернувся дитсадок №4. 

— Два роки йде мова про виселення Пенсійного фонду в приміщення колишньої державної аптеки майже в центрі. У лівому крилі з’явиться можливість розмістити ще три групи. Міська і районна влада має бути зацікавлена у тому, щоб перенести притулок для неповнолітніх і звільнити все приміщення для садочка. Це потреба громади, є достатньо зареєстрованих заяв рожищан із проханням відкрити додаткові групи. Однак на мої звернення як керівника закладу чиновники відповідають: нема фінансів, — говорить завідувачка ДНЗ № 4 Наталія Хведчак.

Місцеві жителі розповідають, що діти з притулку часто втікають, поліція розшукує їх по місту й району. Також ходять чутки, що підлітки зв’язали няню і знущалися з жінки. А у вересні минулого року один із вихованців побив чергового, бо той не відпустив його додому.  Хлопець підкрався до охоронця ззаду і вдарив по голові металевою трубою. Чоловік лікував закриту черепно-мозкову травму, побиті руки. Тоді майор райвідділу міліції Богдан Дем’янчук пояснив, що кримінальну справу проти малолітнього хулігана не порушували в зв’язку з його неповноліттям.

Як сталося так, що садочок сусідствує з притулком для неповнолітніх, чому, попри протести та побоювання громади, на території, не розділеній навіть парканом, поруч з маленькими дітьми гуляють неповнолітні підлітки з неблагополучних сімей, та яку позицію у цій ситуації займає місцева та районна влада — читайте в публікації "Діти, діти, куди вас подіти".

Почитати на цю тему:

Пацан з Рожищенського притулку для дітей відлупцював вихователя

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на емейл [email protected] 

або в рубрику «Рожищани інформують» 

А також підписуйтеся на наші групи у вКонтактіФейсбук та Твіттер

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024