«Поки горітиме полум'я Майдану в нашому серці, нас ніщо не зламає...», - Микола Габдулхаков

02 Грудня 2017, 10:00
4158

Чотири роки тому, 1-го грудня 2013 року, в центрі Києва розпочалися події, що надалі отримали назву - Революція Гідності.

На Рожищенський Майдан прийшли ті, хто кілька років тому поїхав в столицю сказати своє слово злочинній владі.

Нагадаємо, мирні протести різко змінилися в ніч з 29 на 30 листопада, коли влада, з відомих тільки їй причин, вважала за потрібне послати загони Беркута в центр Києва для звірячої зачистки декількох сотень протестувальників, які перебували на Майдані. Більшість із тих, кого повалили на землю і побили кийками, виявилися молодими людьми, студентами.

Ведуча заходу Наталія Марценюк нагадала присутнім, як 1 грудня в центр Києва вийшли понад півмільйона протестувальників. Деякі казали, що їх було більше мільйона. Це був переломний момент. Якщо на мітинг проти відмови від Угоди про асоціацію з ЄС виходила лише жменька молодих ідеалістів і активістів, то тепер це вже був національний рух. На кону стояв не тільки майбутній політичний курс країни, але й фундаментальне право кожного українця на людську гідність.

Перед учасниками Віче виступили міський голова В’ячеслав Поліщук, очільник ГФ «Народна самооборона» Олександр Дулюк, активний учасник Революції Гідності та волонтер Олександр Петрук. Ці люди одними з перших відправилися в Київ, аби відстоювати право на гідне життя кожного українця.

2
Олександр Петрук
Олександр Петрук

«Пройшло чотири роки з часу, як наша держава почала сторінку в новітній історії України. Ми продовжуємо платити кров’ю за нашу свободу, незалежність і гідне життя. Революція Гідності перейшла в революцію свідомості кожної людини», - зазначив міський голова.

1
В'ячеслав Поліщук, міський голова Рожища
В'ячеслав Поліщук, міський голова Рожища

Пригадуючи події в столиці, протести та силовий розгін Олександр Дулюк сумно зауважив, що «люди прийшли до влади на крові Майдану» і сьогодні продовжують ганебно використовувати українців та тиснути на тих, хто не є ручними маріонетками.

2
Олександр Дулюк
Олександр Дулюк

Доброволець, який з 2014 року і по-сьогодні боронить нашу землю, людина для якої честь та гідність не просто слова, а стиль життя, Микола Габдулхаков з Вітоніжа у своїй промові сказав: «Поки горітиме полум'я Майдану в нашому серці, нас ніщо не зламає...».

Вшанувавши хвилиною мовчання героїв Небесної сотні та всіх хто загинув за волю України учасники Віча запалили свічки пам’яті та поставили їх у підніжжя майбутнього скверу «Борцям за волю та незалежність України».

На завершення заходу присутні рожищани послухали пісні у виконанні Сергія Янішевського та переглянули фільм про Майдан.

4

1

1

2

2

2

1

1

1

1

2

2

7
Наталія Марценюк
Наталія Марценюк

1

6


3

2

Коментарі
02 Грудня 2017, 21:23
Чого ніде не було анонсу цього заходу?
02 Грудня 2017, 21:47
Тиждень стояла новинка про те, що буде Віче! http://rozhyshche.rayon.in.ua/news/47332-rozhishchan-klichut-na-maidan
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024