Рожищенські депутати вимагають припинити переслідування бійців-добровольців та ветеранів АТО

30 Листопада 2017, 17:50
4047

У вівторок, 28 листопада, відбулася двадцять шоста позачергова сесія Рожищенської районної ради сьомого скликання. 

Під час засідання присутні обранці громади розглянули та одноголосно підтримали ініційоване депутатами «Самопомочі» звернення до Президента України, Прем'єр-міністра України, Голови Верховної Ради України, уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, щодо силових затримань бійців-добровольців, ветеранів АТО.

Текст звернення подаємо повністю.

ЗВЕРНЕННЯ

депутатів Рожищенської районної ради до Президента України, Прем’єр-міністра України, Голови Верховної Ради України, уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, щодо силових затримань бійців-добровольців, ветеранів АТО

Ми депутати Рожищенської районної ради глибоко обурені подіями   які відбулися 26.11.2017 року у Новограді-Волинському і Києві, та пов’язані із протиправним затриманням учасників АТО.

Чоловіки в балаклавах без розпізнавальних знаків в грубій формі затримали бійців-добровольців, ветеранів АТО. Зокрема, один з них Леонід Литвиненко, якого захопили в Новоград-Волинському, де він з побратимами блокував контрабанду російського палива в Україну. Другий затриманий – це Анатолій Виногродський, звинувачений у нападі на так званих охоронців, котрі зі слів селян Кіровоградської області виявились насправді рейдерами, що захоплювали їхні землі.

Затримані особи внесли вагомий вклад у боротьбу за незалежність та цілісність Української держави, а наразі займаються активною громадською роботою, а тому громадянське суспільство не може залишатися осторонь згаданих подій.

Чому цих бійців було затримано саме зараз? Тому що вони, маючи авторитет в суспільстві, починають вимагати від високопосадовців не просто слів, а дій по захисту державного сувернітету, боротьби проти корупції та розбудови правової держави.

Цих людей сьогодні переслідують і підступно захоплюють на вулицях,  а справжні вороги держави, корупціонери та злочинці, які розвалюють Україну залишаються на волі. Це беззаконня в Україні потрібно припинити.

Вимагаємо втрутитися в дану ситуацію, дати правову оцінку вчиненим діям працівників силових відомств і надати публічне роз'яснення вищезгаданим подіям.


 

Коментарі
01 Грудня 2017, 00:44
Погано видно текст звернення
01 Грудня 2017, 11:18
Усі ці звернення - як мертвому припарки!
01 Грудня 2017, 18:11
путін.. Порошенко.. Янукович.. Всі брати по крові. вбивці українського народу...
02 Грудня 2017, 00:15
Їдьте в Щастя як маєте кіном займатись бо як тих собак сам ловити буду і вести в окоп до патріотів шоб на власній шкурі відчули !!!
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024