Любче: віряни відзначили храмове свято

26 Листопада 2017, 16:00
6685

У суботу, 25 листопада, жителі села Любче відзначили престольне свято свого храму. 

День пам’яті святителя Іоанна Милостивого є святом всього села, і тому з самого ранку до храму почали сходитися люди, а згодом і з’їжджатися запрошені священики, - йдеться на сайті Рожищенського благочиння.

Святкове богослужіння, з благословення єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, очолив клірик Свято-Покровського храму міста Луцьк архімандрит Аліпій (Сапіга), якому співслужили благочинний Рожищенської округи протоієрей Петро Іваничко, священики району, вихідці із села та настоятель і  клірики храму Всіх святих землі Волинської міста Луцька протоієрей Володимир Яцишин, протоієрей Ігор Савієвський та архідиякон Ростислав Петров.

Богослужіння супроводжувалося співом двох хорів: місцевого та хору священиків благочиння, керівником якого є настоятель храму протоієрей Сергій Савієвський.

Під час служби було піднесено молитву за жертв Голодомору, пам’ять, яких вшановувалася у цей день, та молитву за мир в Україні.

Після співу “Отче наш…” проповідь виголосив священик села Рудка Козинська протоієрей Петро Мазур.

По закінченні літургії відбувся хресний хід навколо храму. У вітальних словах духовенство  закликало всіх по прикладу святителя Іоанна Милостивого до милосердного та милостивого відношення до ближніх. В свою чергу настоятель храму  подякував священикам та вірянам за свято та побажав всім Богом благословенних довгих та благих літ життя.











 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024