Шини, свічки та повстанські пісні: як у Рожищі відзначали День Гідності та Свободи

22 Листопада 2017, 16:55
Актори народного аматорського театру РД «Просвіта» 5127
Актори народного аматорського театру РД «Просвіта»

У РД «Просвіта» відбувся концерт з нагоди Дня Гідності та Свободи.

Історія будь-якої країни містить періоди, дати, які є вирішальними та доленосними в її житті. Саме такою в  житті українського народу стала Революція Гідності 2013-2014 років.

Вона не просто змінила хід історії держави, Революція Гідності згуртувала людей, вселила усвідомлення власної національної ідентичності. То ж цілком закономірно 13 листопада 2014 року  Президент України Петро Порошенко підписав Указ про відзначення щорічно 21 листопада Дня Гідності та Свободи.


1

Рожищенському районі цей день відзначили урочистостями, які пройшли в РД «Просвіта». Після виконання Державного Гімну, до присутніх в залі з промовами звернулися Інна Гайворонська – голова РДА та Анатолій Матвійчук – керуючий справами районної ради, кожне їхнє слово було пронизане вдячністю людям, яким стало сміливості чотири роки тому кардинально змінити розвиток подій в країні.

6

5

Але Революція Гідності не завершилася, вона продовжується на сході країни. Саме завдяки мужності українських військових там, ми зараз можемо спокійно жити тут.

На знак вдячності нашим захисникам та з нагоди Дня Гідності та Свободи Рожищенська районна державна адміністрація, спільно з редакцією газети «Наш край», підготували подарункові сертифікати на річну передплату районки.

В атмосфері урочистості подарункові сертифікати були вручені матерям загиблих учасників АТО: Галині Плоцедим, Марії Смолярчук, Олені Заєць, Людмилі Чміль, Світлані Юхимчук.

2

Такі ж сертифікати підготовані для бійців, які були полоненими під час військових дій: Святославу Савчуку, Миколі Паньку, Тарасу Ткачуку, а також учасникам АТО, що отримали інвалідність: Миколі Вірному, Андрію Марощуку, Оресту Ласкавому, Роману Костюкевичу, Василю Грабарчуку, Дмитру Денисюку, Олександру Ковальчуку, Володимиру Козаку, Віктору Бобровичу, Олександру Бикируку, Олександру Пархомчуку, Володимиру Антонюку, Миколі Свистаку, Володимиру Кривов`язюку.

3

Жодну людину не залишили байдужою події, які вирують в державі останні чотири роки, кожен в міру своїх сил та можливостей, допомагає країні – хто мудрим словом, хто добрим ділом, хто молитвою, хто піснею.

Тож захід продовжився вечором-реквіємом, який підготували працівники РД «Просвіта». Символічно відтворили події перших днів Євромайдану актори народного аматорського театру (керівник Наталія Марценюк).

6

7

Проникливі, сповнені болю слова перепліталися тематичними піснями у виконанні Надії Козій, Оксани Брилевської, Світлани Павлючик, Артема Степанюка, Оксани та Мирослави Пашковських.

6

7

5

Низку повстанських мелодій виконали учасники народного аматорського фольклорного ансамблю «Писанка», керівник Валентина Добровольська. Завершився захід пісенним закликом до єднання у виконанні вокальної групи РД «Просвіта», керівник Алла Павлюк.


1

1

1

9

Коментарі
22 Листопада 2017, 19:24
Нам сподобалось. "пощіпали" за душу
22 Листопада 2017, 19:27
передплату на газету НАШ КРАЙ? Ви шо сірйозно? То вже повна ж..а. А нафіга бійцям та газета? Щоб читати оди владі? Гарно продумано, хороший хід! Тут - уважаю!
22 Листопада 2017, 23:57
за які шиши адміністрація закупила подарункові СЕРТИФІКАТИ ? піар кампанія ? Авжеж. повстанські пісні - це добре. але саме виконання - не для слабонєрвних. ні в тин ні в ворота. ложка дьогтю.
23 Листопада 2017, 00:45
А де активісти? Де люди, які виборювали це свято? До чого тут атошніки? Це ж не їхнє свято.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024