Топільне: зруйнували монументи збудовані в спомин загиблим на війні

17 Листопада 2017, 14:50
7207

Днями  у селі Топільне, Рожищенського району стався прикрий інцидент: пам’ятні монументи полеглим у Другій Світовій війні односельчанам намагалися зруйнувати.

У редакцію Район.Рожище звернулися небайдужі тополяни та повідомили, що у парку Слави, де стоїть Обеліск, виявили розвалені та обдерті пам’ятні тумби, на яких були розміщенні світлини полеглих у Другій Світовій війні односельців та мешканців навколишніх сіл. Офіційна і повна назва понівеченого монумента – «Пам'ятник землякам 1941-1945 рр. с. Топільно».


У кого піднялася рука осквернити місце вшанування тих, хто загинув у боротьбі з фашизмом на фронті, люди пішли виясняти до сільського голови Руслана Присяжнюка.

Та як виявилося, працівник, який почав розвалювати пам’ятні тумби, робив це з наказу очільника села. За словами тополян, без врахування думки громади та сільських депутатів, Руслан Леонтійович вирішив зачистити цю територію, а лишити тільки Обеліск. Іншими словами замислив «реконструкцію».


«Аргументував це просто – «нема кому прибирати», - каже мешканка Топільна. - Повалення монументів у селі не зрозуміли. Жителі обурені таким свавіллям. Одна жіночка аж плакала, бо там була світлина її брата і вона часто приходила туди, аби «поговорити» з ним. Коли до нас прийшов отець Віталій Катеринчук, то щороку відправляли там панахиду, запалювали свічки і молилась за душі полеглих».

Також читайте: Топільне: Чому занедбана територія біля монументів?

 «Нівечити пам’ятники – це вандалізм. І у цивілізованій державі так робити не можна. Якщо є якісь пропозиції, то питання слід розглядати на сесіях чи громадських обговореннях. Розбити пам’ятник – не будувати, – наголосила жіночка. – А чому голова не зорганізує прибирання, чи висуне ідею встановити  новий монумент чи пам’ятний хрест? Нищити – це дикунство».

Також тополяни зауважують, що ще раніше на сесії сільської ради депутати голосували за виділення коштів на встановлення гранітної дошки, але ніякої мови про те, щоб розбивати монументи не було.

На жаль, журналістці Район.Рожище не вдалося зв’язатися з сільським головою Топільна. Але сподіваємося згодом отримати і його коментар з цього приводу.

Коментарі
17 Листопада 2017, 18:44
Невже немає нагальнішоі проблеми у нашому селі,чому ці небайдужі неприбирають біля тумб у парку а тільки приходять поговорити,чому така небайдужа активістка не підніме свою вулицю незапросить(хоч перед святами )прибрати в парку,навіщо шукати крайніх починайте із себе,і не криками треба підказувати людині,як краще зробити.
17 Листопада 2017, 20:21
ЯКЩО У ВАС ТАКИХ НЕБАЙДУЖИХ В СЕЛІ БАГАТО ТО І НЕДИВО ЩО ТАКЕ ДИКУНСТВО РОБИТЬСЯ В СЕЛІ ПРОБЛЕМИ Є ЗВИЧАЙНО У ВСІХ А ЦЕ ПРОБЛЕМИ З ГОЛОВОЮ В КОГОСЬ КЛЕПКИ ПОЛЕТІЛИ
17 Листопада 2017, 21:54
Да в нас всіх проблеми з головою скоро будуть з такою ВЛАДОЮ
17 Листопада 2017, 22:15
Руйнувати не будувати!але реконструкцію і осучаснення таки можна було б зробити.бо дійсно парк виглядає не найкраще
17 Листопада 2017, 22:25
в тебе напевно дід чи батько був в бандерах??????
17 Листопада 2017, 22:58
так це небайдужа тополянка сам Руслан пише все це або його дружина. Руслан алкаш, і напевне п'яний дав твку вказівку
17 Листопада 2017, 23:13
звернутись в надзвичайні новини. Люди добрі, невже такий вандалізм має бути безнаказаним? По перше це наша історія. Поляки відшукують, відновлють свої могили, а наш прибитий український голова замість того щоб шукати кошти на реконструкцію, він займається ВАНДАЛІЗМОМ!!!!!
17 Листопада 2017, 23:14
Шановні, за Вами недовіра сільськолму голові Присяжнюку.Швидше її висловлюйте
17 Листопада 2017, 23:17
А як осучаснити то що прибирати не треба.Тополяни ви якісь странні.....
17 Листопада 2017, 23:17
чого Тополяни не хотіли об'єднання територіальної громади, бо не знищили монументи полиглим у Другій Світовій війні.
17 Листопада 2017, 23:20
де ти дів фотографії витерті з тумб? Якщо ти пацан не знаєш історії, то це не значить що потрібно її нищити
17 Листопада 2017, 23:22
але мені дуже прикро і стидно за Вас сільский голово та сільскі депутати.
17 Листопада 2017, 23:28
ти не тополянка , а прибитий Руслан-купчун. Невже ти не знаєш що там на тумбах є фото колишніх жителів села Кобче?.Тиж наполовину кобчук.
17 Листопада 2017, 23:30
та судити такого голову треба, а не писати коментарі. Всерівно він них не прочитає і прокурор також.
17 Листопада 2017, 23:31
Ваша дорога до суду на вашого сільського голову!!!!!!
17 Листопада 2017, 23:44
повидирав фотографіїї і повикладав і спокійно спить
18 Листопада 2017, 19:12
КОГО ж ВИ , шановні топільняни , обрали на посаду сільського голови ? == чоловічка з куцими мізками .........................
18 Листопада 2017, 19:18
МУЗИКА .... виклич цього придурка на ковер і прочисти на сесіі !
18 Листопада 2017, 23:33
Колись жив в топільно помню як зі школи зодили перед 9 травням. Давайте передамо традиції нашим дітям. Потрібно організувати на якийсь день прибирання, прийде багато, я принесу фарбу.
19 Листопада 2017, 01:19
Це памятники дідів і прадідів яке мав право цей "бидляк" таке зробити. В його взагалі є щось в душі, чи в його родині ніхто на війні не загинув. Те що нинішній голова алкаш, бидло прикончане то думаю знають і дорослі і діти
19 Листопада 2017, 11:32
Такого занепаду села ще не було. Немає громади, немає однодумців. Спільний лише футбол по вихідним після якого &quot; пісняри&quot; гуляють до темної ночі... Для чого зараз писати все в інтернеті- те не так , те не так. Кожен що зробив для села? Чому діти зі школи мають прибирати територію села? Їм що оцінки кращі будуть? Чи більше розуму знайдуть? Де інші..<br/> На виборах хіба ніхто не бачив за кого голосували. Всі мовчали. <br/> Отак мовчки і далі буде бо немає а селі а ні депутатів, ані громади, а ні громадян яким цікаво було зробити село кращим. Дійшли до ручки- люди вже вулиці ділять, щоб машини з їх боку не їздили!!! <br/> Якщо людина в себе в подвір'ї не може зробити порядок, не буде його і в селі. Тому що людина при такій посаді повинна жити селом, його проблемами.<br/> На цю ситуацію з пам'ятниками потрібно звернутися до поліції і прокуратури, і лише спільні дії адекватних людей зроблять порядок.
19 Листопада 2017, 16:23
Де були всі, коли подавали кандидатури на сільського голову?? -А не було нікого! Лише один кандидат. Смішно, чи не так? Не було ніяких активістів, громадських діячів, які б відстоювали інтереси села. Всі бояться, мовчать, а в селі тепер таке коється. А щодо монументів-це вже перебор усього! Людина яка нищить пам'ятники не боїться ні Бога, ні людей.
19 Листопада 2017, 20:23
Чого наших дітей директор школи заставляє прибирати біля магазину і по селі краще прополоти клумби біля пам&quot;ятника сказав так голові помагає по благоустрою села і на зборах за нього виступає може теж за одне з ним він же депутат такий то тепер хай покаже куди треба це діло направити
19 Листопада 2017, 20:53
За цей прикрий випадок однозначно винен голова села пан Шилик що братськи моголи в такому стани. Не змиг организувати належний порядок. А також деректор школи .адже ранише учни наводили порядок .
19 Листопада 2017, 21:16
Краще учни прибиралиб на уроках праци биля памятника ниж писля футболу .Напевно батюшку треба вибрати головою села вин вмиє организувати депутатив. Як на качєли то депутати ходили по селу збираючи гроши. а организувати порядок биля памятника не можуть. прикро дуже прикро.
19 Листопада 2017, 21:48
Це жах!!!!!Тепер я рідко селі буваю,але коли на проводах то завжди заходжу до пам&quot;ятника наших земляків односельчан там є і мій дядько по матері. Пройдешся згадаєш помовчиш і на душі світліше.А зараз це як рани замість фотографій.... цей злочин то вандалізм за ньго відповідають.Крім голови якого головою не хочеться називати у вас як пишуть люди є ще депутати нехай пройдуться по селі запишуть думку людей і пропозиціє на сесіі села скажуть.може всі ще не знають Ото біда ... недобре так що так в нашому Топільному робиться.Не зупините буде гірше! Просто нічого не буває.
19 Листопада 2017, 22:57
&lt;p&gt;ваш голова.Такі мабуть і топільчани що вибрали такого голову...&lt;/p&gt;
20 Листопада 2017, 18:47
Сама на себе подивися.. І взагалі якє ти маєш право говорити таку фігню на людину... Своїх так називай!!!!
20 Листопада 2017, 19:27
Да немає що нього жінці робити сидіти і переписуватися тут з &quot; розумними&quot;
23 Листопада 2017, 10:51
І чим це все закінчиться ? Такого не можна подарувати .
23 Листопада 2017, 21:16
&quot;Наш край&quot;, там все пояснили.Думайте. Міркуйте. Робіть висновки.
23 Листопада 2017, 22:04
&quot;Народ який забув свое минуле-втратив свое майбутне.&quot;:Уінстон Черчіль.===========&quot;Відніми в народу історію-і через покоління він пертвориться в натовп,а ще через покоління ним можна керувати як стадом.Брехня повторена тисячу раз-стае правдою &quot;:Йозеф Гебельс.==========&quot;Той хто не памятае свою історію-приречений на її повторнення&quot;-Джордж Сатаяна.
24 Листопада 2017, 10:35
Шановні односельчани. Зверніться до голови комісії сільської ради з питань депутатської діяльності і соціального захисту населення головою комісії є депутат Бондарук Леонід Павлович, який повиний дане питання розглянути на комісії та винести на сесію або на збори жителів Дмитрівка, Топільне і жителів Кобча, яких є фотографії загиблих.
24 Листопада 2017, 12:42
А чого районна рада і райдержадміністрація спостерігає які їхні дії з цього приводу ми ще не ОТГ а вони керівники вищого рівня то нехай тоже не просижують крісла
24 Листопада 2017, 12:51
Ми прості люди незнаємо до кого звертатися дивлюся депутат написав звернутися до Бондарука, але що той Бондарук зробить він тільки машини ганяє може краще звернутись до Кузави Ігора він був раніше в адміністрації також депутат сільської ради на що ві дивиться, що його нецікавить порядок біля обеліска то спитати нащо було йти на депутати , шо ви для того робите, сказати нічого.
24 Листопада 2017, 13:10
Ви чудні ! То ж Глушко та Кузава не пройшли депутатами в район , то вони повернулися в Топільне і що з того вийшло . Глушко збори за голову проводить , а брикет скільки часу мок під дощем, діти мерзнуть в школі то нехай зараз проведе збори а культурний та освічений Кузава хай допоможе. <br/>Шановні депутати працюйте, виборці чекають ваших дій та результату.
24 Листопада 2017, 19:10
до 12 години, а там....і на вулиці ще тепло. Треба економити беркет, бо він тільки до січня!
24 Листопада 2017, 21:42
&lt;p&gt;в себе дома грійся до 12 годин тобі здоров&amp;quot;я дітей нічого не значить добре на ньому економити і садік що діти з 1 січня вдома будуть...через економію вср..............А начальник освіти за що ?&lt;/p&gt;
24 Листопада 2017, 21:59
&lt;p&gt;Це точно ,а голова що робить замість памятники валити треба було брикет накрити&lt;/p&gt;
27 Листопада 2017, 13:03
Руслан несерйозний чоловік.перш ніж щось робити треба подумати.мене так тато вчив.а коли нема чим думати то нема на кого і ображатись.вибирали голову самі то тепер і чухайте собі макітру.
30 Листопада 2017, 13:56
Пам'ятаю,моя мама говорила,що її клас ходив по селі,збирав фото на ці пам'ятники,ми-школярами,завжди там прибирали,Там були під кожним фото-імена,(теж школярі писали)пізніше-просто-замалювали...А чи не могли б учні школи доглядати там,адже так і виховується дух патріотизму,любові до своїх земляків,Думаю,там майже кожен має когось з родини...Ми наприклад при нагоді там рвемо,бур'ян
29 Березня 2018, 12:54
ти правду написав то не голова то бидляк як ще таких земля носить уродів.
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром