Про бібліотеки говорили на нараді Рожищенської райдержадміністрації

16 Листопада 2017, 09:46
3575

15 листопада відбулася апаратна нарада в райдержадміністрації.

«Бібліотечна система та територіальний центр соціального обслуговування – важливі структури з величезним досвідом, який втрачати не можна. Треба продумати варіанти такої роботи, щоб не постраждали працівники, а люди вчасно отримали якісні соціальні послуги в умовах формування ОТГ», - розпочала нараду Інна Гайворонська.

Першим розглянули питання про виконання заходів щодо розвитку бібліотечної справи. Як повідомила начальник відділу культури райдержадміністрації Тетяна Новосад, в Рожищенську централізовану бібліотечну систему входить 35 бібліотек-філій, її книжковий фонд становить 301 913 примірників, - йдеться на офіційному сайті Рожищенської РДА.

В бібліотеках регулярно відбуваються тематичні вечори для дітей та дорослих. Ведеться активна співпраця з центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, проводяться культурно-мистецькі заходи та молодіжні локації.

Цього року рішенням сесії районної ради спрямовані кошти на районну Програму підтримки книговидання місцевих авторів на 2017-2021 роки. Видано дві книги  - «Сторінки історії містечка Рожище» Леоніда Козярчука та «Горда жіноча душа Олени Пчілки» Алли Новосад.

Також читайте: Рожищанка написала книгу «Горда жіноча душа Олени Пчілки».

Яким чином центральна бібліотечна система району може співпрацювати з Копачівською об’єднаною територіальною громадою? В умовах реформування доцільно створити читачам бібліотек комфортні умови.

Інна Гайворонська зауважила, що доречно утворити робочу групу з вивчення питання реформування бібліотечної системи району та провести громадські слухання щодо реформування діяльності бібліотек.

Голова райдержадміністрації доручила відділу культури розробити рекомендації з організації мережі публічних бібліотек в об’єднаних територіальних громадах, ймовірно, це відбудеться шляхом об’єднання публічних та шкільних бібліотек з метою покращення якості надання бібліотечних послуг, забезпечення зайнятості та збереження кадрового потенціалу бібліотечних фахівців.

Коментарі
16 Листопада 2017, 16:25
директор ЦБС працює "напружено" - тому отримує часто премії.
16 Листопада 2017, 18:29
про бібліотеки, особливо про надходження книг новеньких.Як може працювати бібліотека з старими книгами "сардепівських часів"? Коли хочуть дізнаватись читачі про новинки, сучасну класику, прозу, а особливо книгами сучасних коронованих письменників. Да, там де є компютери на селі, це дає додаткову інформацію, а де нема там що?В холодних і обвалених приміщеннях працюють люди, давно ви певне не спостерігали за їх працею.
16 Листопада 2017, 20:29
Директор бiблiотеки отримала премiю на день працiвникiв культури i все iнше по барабану...
16 Листопада 2017, 20:49
вам той директор? проблеми бібліотек хіба у ній?Що вона для вас нічого не добивається?
17 Листопада 2017, 00:29
Дуже задоволенi працiвники культури що вiдходимо вiд таких керiвникiв.
17 Листопада 2017, 00:49
що вона меле
17 Листопада 2017, 14:07
Розберемося якось вже без вашого "допомагання"
18 Листопада 2017, 16:10
якраз одну бібліотеку. яка насправді потрібна громаді я знаю це у березолуках. там дійсно її можна назвати сучасною незважаючи на приміщення. і інтернетом можна скористатися і ксерокс зробити і почитати нову сучасну книгу яких в цьому році завдяки саме бібліотекарю надійшло багато і просто поспілкуватися приємно в теплій обстановці з приємними людьми які завжди готові допомогти. так що не судіть всіх на прикладі якоїсь одної біюліотеки.
19 Листопада 2017, 18:44
де працівники чудові, а книгозбірня жах.Потолок тече, двері на пів пальця до стінки.Бібліотекарі товаришують, бо як треба мені книги по програмі, то одна їде до іншої і бере книги. А скільки їздить в Рожище по книги і привозить читачам? А ви говоритие....Це добре що увас є в Березолуках така бібліотека, якій допомагає Сільська рада, а в нашому селі в голови бібліотека - одне слово"не моя підлегла"установа. В районі таких бібліотек сільських як ваша "супер" на пальцях перелічити. Дай Боже щоб ваша була звжди такою!
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024