Хто і за чий рахунок повинен міняти газовий лічильник, - дізнавався депутат райради

15 Листопада 2017, 14:17
27774

Депутат Рожищенської районної ради Володимир Потапчук дізнався, хто і за чий рахунок повинен міняти газовий лічильник у помешканні. 

За словами Володимира Потапчука, реагуючи на численні звернення громадян та незрозумілу ситуацію, яка складається в районі і стосується повірки та заміни газових лічильників після визнання їх непридатними для подальшої роботи, детально ознайомився з ситуацією та виявив недотримання та грубе порушення закону України «Про ринок природного газу»«Про природні монополії»Положення про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг з боку працівників ПАТ «Волиньгаз». 

Щоб прояснити ситуацію депутат надіслав запит Рожищенській дільниці ПАТ «Волиньгаз», де просив дати відповідь на ряд запитань.

«Суть проблеми в тому, що після планової повірки газових лічильників та визнання їх непридатними до експлуатації та ремонту працівники ПАТ «Волиньгаз» доносять до населення неправдиву інформацію, та керуючись Кодексом  газорозподільних систем, не враховують зміни які були внесені протягом дії чинного документу. Вводять в оману людей змушуючи їх робити заміну лічильника газу за свій рахунок», - зазначив Володимир Потапчук.

Посилаючись на Кодекс газорозподільних систем №2494 від 30.09.2015 та затверджених Змін до деяких постанов НКРЕКП Нацком.енергетики, ком.послуг та Постанову від 11.08.2016 № 1418, депутат вимагав від підприємства надати чітке роз’яснення згідно цієї ситуації. Зазначивши, що відповідь має містити вичерпну інформацію, щоб було доступно і зрозуміло для населення, хто і за чий рахунок повинен міняти лічильники, які знаходяться у приватному користуванні фізичних осіб, які конкретно причини можуть впливати на те, що оператор ГРМ не замінює споживачу лічильники газу вчасно і безкоштовно.

Відповідь від Ківерцівського відділення  ПАТ «Волиньгаз» Володимир Потапчук розмістив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook



 

Коментарі
15 Листопада 2017, 18:02
молодець Потапчук В. Так з ними і потрібно, через листування, все вияснювати, а то потім " ..слово к делу не пришьеш...". І вони завжди праві, зважаючи на безграмотність більшості населення !!!
15 Листопада 2017, 20:06
читайте уважно в разі наявності відповідного фінансування а волиньгазі його ніколи нема хіба для начальства і його родичів
15 Листопада 2017, 23:00
Одним словом якщо бідовий будеш без лічильника поки не буде відповідного фінансування,а якщо хочеш щоб тобі не виставляли позахмарні суми і маєш гроші придбай лічильник сам!
15 Листопада 2017, 23:38
Ага,газ проводили за свій рахунок, гілку забрали як свою і нічого не сплатили, а ми маємо платити страшні гроші за газ та ще й міняти за свій рахунок лічильник. у липні після таких перевірок повідомили, що потрібно міняти, сам рожищенський інженер, навіть де можна купити.Спитала про це проектанта у Луцьку, той сказав ,щоб цього не робили, бо газовики повинні міняти самі. Я до нього, що не буду купувати тому , що це повинні робити вони. у відповідь, так , але то довго.Такого дурдому як у нашій конторі нема більше ніде. чому одних змушують знімати дашки над димоходом, а інших ні. А я знаю, що правила повинні бути для всіх однакові.
16 Листопада 2017, 00:56
От всі звикли насміхатися з Потапчука. А чоловік взяв і порушив проблему, яка реально стосується кожного. То не підлітками обставитися і, типу, дуже проблемою перейнятися.
16 Листопада 2017, 14:00
Потапчук молодець
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024