Рудня: віряни відзначили храмове свято

09 Листопада 2017, 13:15
3956

8 листопада Православна Церква вшановує пам’ять святого великомученика Дмитрія Солунського.

Цей день день є особливим для жителів села Рудня, адже саме на честь цього угодника Божого в селі вже понад десять рокові існує православна громада та будується красень-храм.        

У день свята урочисте богослужіння, з благословення Преосвященнішого єпископа  Волинського і Луцького  Нафанаїла, очолив благочинний Рожищенської округи протоієрей Петро Іваничко, якому співслужили духовенство району кількості десяти священиків, а окрасою свята було служіння архидиякона Ростислава Петрова.  Йдеться на сайті Рожищенського благочиння.


Під час Богослуження  також була піднесена молитва за мир в Україні. Після співу “Отче наш” повчальну промову виголосив клірик Свято-Михайлівського храму міста Рожище священик Олександр Іваничко, який розповів вірянам про важливість храму у нашому житті та мученицький подвиг святого великомученика Дмитрія.


По завершенні Божественної Літургії було звершенно хресний хід від тимчасового приміщення храму до нового, який будується поряд. Було прочитано Святе Євангеліє та окроплено усіх Святою Водою. Також під час хресної ходи було освячено велику вхідну храмову ікону, яка буде зустрічати усіх, хто в майбутньому буде приходити до дому Божого.


У своєму вітальному слові благочинний Рожищенської округи зазначив, що за одинадцять  років існування громади зроблено доволі багато роботи і побажав не зупинятися, а й надалі так працювати, щоб в наступному році престольне свято відзначати у новому храмі.

Також отець благочинний привітав настоятеля храму священика Дмитрія Теравського з Днем Ангела і побажав йому натхнення та Божої допомоги в служіння та будівництві храму. До вітальних слів отця благочинного приєдналися і прихожани.  Протодиякон Ростислав виголосив многоліття, яке співали усі разом.


Настоятель храму, у свою чергу, подякував священикам, прихожанам та гостям за свято і висловив надію, що з кожним роком кількість священиків і людей на престольному святі буде збільшуватися.












1


 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39