«Нестримні Духом» сирничани відвідали дитячий притулок у Рожищі

30 Жовтня 2017, 18:40
9463

Волонтери із Сирників відвідали дитячий притулок у Рожищі.

Ця активна згуртована команда вже втілила в своєму селі, що входить до Княгинівської ОТГ, чимало цікавих проектів, направлених на покращення життя односельчан, але попереду ще багато оригінальних  задумів.

А цього разу шлях «Нестримних Духом» пролягав у Рожище, в обласний притулок для дітей, де на разі перебувають 16 вихованців, на чию долю, вже в юному віці, випало немало випробувань, тому вони дуже цінують приязне ставлення, розуміння і просте людське спілкування.

А ще ці хлопчики й дівчатка завжди раді гостям, які вносять різноманітність та  яскраві барви у їхнє повсякдення, а для сирничан це вже не перші відвідини притулку.

Зустріч розпочалася показом уривку з вистави «Сватання на Гончарівці» у постановці драматичного колективу «Браво» клубу села Сирники, режисер Оксана Глушко, а ролі майстерно виконували Володимир Нагурний - Стецько, Валерій Свиридюк – Олексій та Галина Гарбарук – Уляна.

Діти були дуже вдячними глядачами і дарувати їм миті спілкування з театральним мистецтвом – справжнє задоволення. Далі гості вручили вихованцям притулку гостинці: солодощі, іграшки, одяг, книжки,  а найменшій чотирирічній Христинці дістався величезний, але дуже симпатичний ведмідь.

Дівчинка спочатку не знала навіть, як на нього реагувати, оскільки подарунок виявився більшим за свою власницю.

До слова, збирати допомогу для діток команді «Нестримних Духом» допомагав настоятель Свято-Покровського храму УПЦ КП сіл Княгининок-Сирники, очільник громадської організації «Військові капелани Волині» отець Михайло Бучак.

Це вкотре підтверджує слова класика «Раз добром нагріте серце вік не прохолоне!». То ж творіть добро, не забувайте про те, що, можливо, саме зараз, буквально поруч з вами, хтось потребує підтримки, зробіть чийсь холодний день теплішим.
















1

 

Коментарі
30 Жовтня 2017, 22:38
Люди,не переживайте за цей притулок,у ньому не кинуті сироти,а шибай голови,які навпаки з жиру бісяться.Якщо помагаєте,то знайте-Матвійчуку Л.Р.для нового будівництва,це справжній корупціонер,вам вирішувати.
30 Жовтня 2017, 23:11
Переважно там діти з неблагополучних сімей, які крім п'яних батьків-дебошира мало, що в житті бачили. І якщо їх на них не звертати уваги, не показувати, що люди можуть бути іншими, ці діти подорослішають з переконанням, що всі сволочі. І ще одне, ви уявляєте до чого треба довести дитину дома, щоб вона сама попросилася в притулок?
30 Жовтня 2017, 23:14
І коли вони встигають біситися з жиру, якщо можуть перебувати в притулку максимум три місяці? І на зміну одним приходять інші діти? І по-вашому теж за лічені дні починають біситися з жиру?
31 Жовтня 2017, 00:12
З жиру бісяться вдома,бо нещасних дітей в заклади іншого типу відправляють.
31 Жовтня 2017, 02:34
Ви або зовсім не в темі, але намагаєтеся "умнічати", або вам реально по фіг де писати єресь. Притулок - це місце тимчасового перебування дітей, поки йдуть судові процеси по позбавленню їхніх батьків батьківських прав. А от далі цих дітей відправляють саме в ті заклади іншого типу про які ви говорите. Чи ви думаєте в інтернатах, чи дитячих будинках масово живуть "отказнічки"???? Прокиньтесь!!!! В переважної більшості інтернатських діток є дуже навіть живі батьки!!!! До речі, досить часто, після того, як старших дітей забрали в інтернат, ці батьки продовжують народжувати!!! Навіть в діток, які мають статус сироти (буває батьки помирають, гинуть.. варіантів безліч) зазвичай є дуже благополучні тьоті і дяді, яким не потрібні племінники! А взагалі історій про те, як діти потрапляють в інтернатні заклади безліч і кожна по своєму трагічна. Але процедура така, що дорослі діти (маленькі можуть бути відправлені в Луцьк в "Сонечко"), а от на підлітків після вилучення з сім'ї, як правило чекає притулок. Так, що з жиру не вони бісіться - жиром у вас мозок заплив.
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024