Футбольний міні-майданчик зі штучним покриттям у Рожищі: бути чи не бути

26 Жовтня 2017, 15:03
7395

Через нереальні для виконання суми, які вказані у програмі на будівництво та реконструкцію спортивних об’єктів області, документ рекомендують доопрацювати.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму 24 жовтня, – пишуть Волинські новини.

Так, під час комісії депутати розглянули проект змін до Програми розвитку спортивної інфраструктури у Волинській області. У проекті передбачене будівництво низки нових спортивних споруд, а саме спортивного залу в ЗОШ І-ІІІ ступенів (Турійськ); спортивного залу в ЗОШ І-ІІІ ступенів (селище Луків Турійського району); спортивного залу в ЗОШ І-ІІІ ступенів (село Тростянець Ківерцівського району); сучасного спортивного майданчика для осіб з інвалідністю (Луцьк, вулиця Привокзальна, 13а); універсальних футбольних міні-майданчиків зі штучним покриттям (село Зимне, село Володимирівка, Локачі, селище Цумань, Іваничі, Рожище та Горохів). Планувалося здійснити реконструкцію та модернізацію спортивного майданчика (Іваничі); стрілецького тиру Волинського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт»; стадіонів (Маневичі, селище Голоби, Шацьк, Ратне, Ківерці); футбольного поля (село Старий Чорторийськ).

Член комісії Олександр Курилюк зазначив, що до переліку раніше включили кілька об’єктів, де була розроблена проектно-кошторисна документація, до прикладу, у селі Старий Чорторийськ Маневицького району, де футбольна команда перемагала у першості області, не маючи змоги приймати змагання у себе. Співфінансувати реконструкцію футбольного поля зголосилася районна влада та представники бізнесу. Відповідно до проектно-кошторисної документації вартість робіт становить 1,4 мільйона гривень.

Депутат наголосив, що програма повинна бути реальною, аби вказані у ній об’єкти можна було реконструювати чи побудувати. Натомість у проекті вказана нереальна для обласного бюджету сума у 120 мільйонів. А переглянувши перелік об’єктів, депутат побачив, що в ОДА формально підійшли до доповнення програми. На його думку, краще вказати у програмі три спортивні майданчики, але дійсно зробити їх, замість великого переліку об’єктів, які не робили роками. Олександр Курилюк нагадав, що навіть з державного фонду регіонального розвитку Волинь отримала лише 100 млн, які розподілили між різними об’єктами, не побудувавши жодного нового. У наступному році обласному бюджету, з його слів, буде складно утримати навіть існуючу спортивну інфраструктуру.

Заступник начальника відділу з питань фізичної культури та спорту ОДА Тетяна Грицук зазначила, що інформацію про об’єкти збирали у районах області та визнала, що обласний бюджет «не потягне» фінансування усіх перерахованих об’єктів.

Отже, члени комісії вирішили відправити проект програми на доопрацювання.

Коментарі
27 Жовтня 2017, 00:10
То що у Рожищах майданчика не буде,? Гроші вкрали бізнес не пітримав голова міськради радий що діти будуть без спорту ходити по платних залах! Ура Рожищам футболу нема команди нема до чого дойдуть! Які не були скрутні часи команда була і показувала хороший результат в області і на Колос Украіні!
27 Жовтня 2017, 00:22
тИ ЩО ЗОВСІМ ТЕЛЕПЕНЬ? ЧИТАЙ ЩО ПИШУТЬ!!! І ЯКИМ ТРЕБА БУТИ БОВДУРОМ ЩОБ ТАКЕ БОВКНУТИ. ДО ЧОГО ТУТ ГОЛОВА МІСЬКРАДИ??????? ЧИ ТО ПАПЕРУ ДО ДУП.. НЕ КУПИВ ШО ТОБІ ВІН СКРІЗЬ МЕРЕЩИТЬСЯ????? ХОЧУ ЗВЕРНУТИСЯ ДО ПРОДАВЦІВ КОМПЮТЕРНЇ ТЕХНІКИ - НЕ ПРОДАВАЙТЕ Д..БІЛ..М КОМПЮТЕРИ, БО ВОНИ НІФІГА НЕ РОБЛЯТЬ ТІЛЬКИ СТРОЧАТЬ СВІЙ МАРАЗМ. ДІСТАЛИ ПР..ДУРКИ
27 Жовтня 2017, 05:00
Судячи з помилок та ,,прихильності,, до мера є припущення, що ттт це рожищенський ,,німець,, Чи не так Петю?!
27 Жовтня 2017, 12:27
Судячи з твого маразму стадіон не у Рожищах а ти гниль яку треба виносити і викинути у смітник!!!
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024