Українських водіїв чекають нові штрафи

24 Жовтня 2017, 17:42
2745

Штраф за розмову по мобільному телефону під час керування автомобілем має становити щонайменше 2-3 тис. гривнь.

Про ці нововведення пише Газета.ua.

Штрафи за водіння в нетверезому стані повинні складати десятки тисяч гривень.

«За перший випадок - 50 тис. грн і позбавлення прав мінімум на рік, краще на три. На другий раз повинна передбачатися кримінальна відповідальність», - каже радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк.

Зорян Шкіряк зазначив, що покарання має бути невідворотним.

«І ось тоді, коли перший, другий, третій реально підуть на терміни за п'янку, коли почнуть платити за правопорушення водії - тоді це запрацює і буде дисциплінувати водіїв. За інших обставин це не працює», - підсумував він.

Також у МВС України ініціюють покарання щодо власників авто, які навмисно відмотують спідометри машин з пробігом.

«Всі базові послуги, а це реєстрація і водійські посвідчення, я хочу щоб були максимально доступні, максимально адекватно могли переводити теж в онлайн», — говорить керівник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій.

Він виступив з пропозицією до групи нардепів щодо запровадження адміністративної відповідальності за «скручування» пробігу автомобіля, оскільки такі маніпуляції шкодять покупцеві.

«Ми прекрасно розуміємо, що найдешевше або доступне авто економ-класу, і коли у нього пробіг 100 тис. або 300 тис., це фактично може бути дві різні ціни. І це може дати збитки на кілька тисяч доларів», - додав Владислав Криклій.

Коментарі
25 Жовтня 2017, 00:10
Шкіряк-ти чудо в перьях. Соси! Десятки тисяч.. в нас зранку в понеділок всіх стопають і нюхають.. бо вчора людина була на пянцв десь тіпа. Ніхто ж пяний не сідає, а їдеш з чуть запахом.. і шо? 59 штук, конфіскація прав і ввто? Да люди за це стріляти вже точно почнуть! За..али!
25 Жовтня 2017, 12:21
От таких &quot;водіїв&quot; і на відстріл - відразу! <br/>З запахом він сів... Алкоголік за кермом - гврше мавпи з гранатою
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024